Musorujsag
Élő Eredmények

Tartalékosan várja a Gera-csapat a szerdán rajtoló U21-es Eb-t

Tartalékosan várja a Gera-csapat a szerdán rajtoló U21-es Eb-t

mti
Szerdán rajtol a pandémia miatt két részre bontott magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság, melyen koronavírusos megbetegedésektől és sérülésektől tizedelt magyar csapat veszi fel a küzdelmet csoportjában a németekkel, a románokkal és a hollandokkal.

Az U21-es Eb mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

A 12-ről 16 csapatosra bővített tornát eredetileg egyben, júniusban rendezték volna, de a világjárvány okozta halasztások miatt sűrűvé vált az idei versenynaptár, ezért a csoportkört szerdától jövő szerdáig rendezik meg, majd a kieséses szakaszra május 31. és június 6. között kerül sor.

Gera Zoltán edzést tart az U21-es válogatottnak (Fotó: MLSZ)

Gera Zoltán szövetségi edző csapata rendkívül nehéz csoportba került a decemberi sorsoláson, mivel a románok mellett a németekkel és a hollandokkal találkozik a negyeddöntőt érő első két helyért az A csoportban. A játékosként 97-szeres válogatott szakember kerethirdetését alaposan megnehezítette a koronavírus-járvány, mivel három játékosa az utolsó pillanatban dőlt ki, további kettőre pedig gyógyulását követően elővigyázatosságból nem számít. Később még kapusposzton is cserélnie kellett, méghozzá a csapatkapitány Demjén Patrik koronavírusos megbetegedése miatt, ráadásul ifj. Dárdai Pál és a Puskás-díjas Zsóri Dániel is megsérült, így Gera összesen nyolc futballistáját vesztette el.

forrás: M4 Sport

A 41 éves tréner korábban úgy fogalmazott: a papírforma alapján negyedik helyen végezne a csapata a csoportkörében, de a játékosokkal közös álmuk, hogy meglepetést okoznak és továbbjutnak. Szerinte azonban a legfontosabb, hogy versenyképes legyen az együttes, amiben a helyzetkihasználásnak döntő szerepe lesz.

A magyarok szerdán a németek ellen kezdenek Székesfehérváron, majd három nappal később a Bozsik Arénában találkoznak a románokkal, március 30-án pedig Székesfehérváron zárják a csoportkört a hollandokkal.

„Mindhárom ellenfelet sikerült kielemezni, egy Eb-n már nincs könnyű ellenfél. A németek Bundesliga-játékosokkal érkeznek és bátran támadnak, a románok gyors, technikás futballt játszanak, a hollandoknak pedig szintén bombaerős a keretük, ráadásul rengeteg gólt szereznek, a selejtezőben ők voltak a legeredményesebbek” – mondta korábban a csoportriválisokról Gera, aki a németek és hollandok ellen arra számít, hogy az ellenfél fog irányítani, de a románok ellen teljesen más mérkőzést vár.

A négy csoportból az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe. Szlovéniában Celje, Koper, Maribor és Ljubljana, míg Magyarországon Gyirmót, Székesfehérvár, Szombathely és a kispesti Bozsik Aréna lesz a helyszín. Utóbbiban a szerdai román-holland meccs lesz az első hivatalos találkozó, ugyanis korábban csak egy harmadosztályú tesztmeccset rendeztek az új létesítményben. A finálét a szlovén fővárosban rendezik.

Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott 23 fős kerete:
kapusok:
Auerbach Martin (Puskás Akadémia FC), Bese Balázs (Budafoki MTE), Kovács Péter (Budaörs)

védők:
Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC), Huszti András (Budafoki MTE), Balogh Botond (Parma), Varju Benedek (MTK Budapest), Mocsi Attila (Szombathelyi Haladás), Tamás Olivér (Paksi FC), Deutsch László (Puskás Akadémia FC)

középpályások:
Csonka András (Budafoki MTE), Kata Mihály (MTK Budapest), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd), Hinora Kristóf (Vasas FC), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Palincsár Martin (MTK Budapest)

támadók:
Kiss Tamás (Puskás Akadémia FC), Bukta Csaba (Altach), Kovácsréti Márk (Kisvárda Master Good), Skribek Alen (Budafoki MTE), Szőke Adrián (Heracles), Bárány Donát (Debreceni VSC), Bíró Bence (MTK Budapest)

A csoportbeosztás (zárójelben a helyszín):

A csoport (Magyarország):
Magyarország, Németország, Románia, Hollandia

B csoport (Szlovénia):
Szlovénia, Spanyolország, Csehország, Olaszország

C csoport (Magyarország):
Oroszország, Izland, Franciaország, Dánia

D csoport (Szlovénia):
Portugália, Horvátország, Anglia, Svájc

A magyarok csoportjának programja:
1. forduló (március 24., szerda):
Magyarország-Németország, Székesfehérvár 21.00 (M4 Sport, m4sport.hu)
Románia-Hollandia, Bozsik Aréna 21.00 (m4sport.hu)

2. forduló (március 27., szombat):
Magyarország-Románia, Bozsik Aréna 18.00 (M4 Sport, m4sport.hu)
Németország-Hollandia, Székesfehérvár 21.00 (M4 Sport, m4sport.hu)

3. forduló (március 30., kedd):
Hollandia-Magyarország, Székesfehérvár 18.00 (M4 Sport, m4sport.hu)
Németország-Románia, Bozsik Aréna 18.00 (m4sport.hu)

További tartalmak