Musorujsag
Élő Eredmények

Gulyás Gergely: Beoltott szurkolók vehetnek részt a budapesti Eb-mérkőzéseken

MTI
A dánok 12 ezer nézővel terveznek az Eb-n, Magyarországon a tervek szerint csak a beoltottak lehetnek jelen a Puskás Arénában.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón azt mondta: a labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi mérkőzésein azok vehetnek részt, akiket beoltottak és mivel az a terv, hogy május végéig mindenki kaphat oltást, aki kéri, remélhetőleg júniusra már magunk mögött hagyjuk ezt az időszakot.

Dániában legalább 12 ezer szurkolót beengednek a stadionba a tavalyról idén nyárra halasztott labdarúgó Eb koppenhágai mérkőzésein.

Joy Mogensen kulturális miniszter csütörtöki bejelentése szerint a 38 ezer néző befogadására alkalmas Parken Stadion kapacitásának legalább 30 százalékát elérhetővé teszik a drukkerek számára. Hozzátette, amennyiben nyárig javul a koronavírus-járvány okozta helyzet, akkor akár még több szurkoló a helyszínen nézheti a dán fővárosban sorra kerülő találkozókat.

A skandináv ország sportági szövetsége üdvözölte a döntést, amelyet nagy és fontos lépésnek nevezett, hogy igazi futballparti legyen az Eb dániai helyszínén. A dán válogatott a finn, a belga és az orosz csapatot is hazai pályán fogadja a kontinensviadal csoportkörében.

Az Eb-t a tervek szerint június 11. és július 11. között Európa 12 nagyvárosában – Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Dublinban, Bilbaóban és Glasgow-ban – rendezik. Az európai szövetség (UEFA) április elejére vár választ a rendezőktől, hogy vállalják-e a házigazda szerepét és milyen arányban engednek majd be nézőket.

A magyar válogatott Münchenben találkozik a németekkel, illetve a Puskás Arénában fogadja majd a címvédő portugálokat és a világbajnok franciákat.

További tartalmak