Musorujsag
Élő Eredmények

Nikolics nem engedte át a tizenegyest Géresinek, de örül, hogy sokan akarták rúgni

Nikolics nem engedte át a tizenegyest Géresinek, de örül, hogy sokan akarták rúgni

m4sport.hu
A magyar válogatott hozta a kötelezőt San Marino vendégeként és 3-0-ra megnyerte második mérkőzését a 2022-es labdarúgó-világbajnokság selejtezőjében. A találkozó után Marco Rossi szövetségi kapitány és a három gólszerző is értékelt az M4 Sportnak.
fotó: MTI/AP/Marco Vasini

A mérkőzés összefoglalóját itt tekintheti meg.

„A nyugalom hiányzott néhány szituációban, túlságosan vertikális volt a játékunk, ami egy betömörülő ellenféllel szemben nehéz. Türelmesebbnek kellett lennünk és a párharcokban több minőségre volt szükségünk. Ha a második gól meglett volna 20 perc után, minden simább lett volna. A cserékkel sokat fejlődött a játékunk minősége, a meccs legjobbja San Marino kapusa volt” – nyilatkozta az M4 Sportnak Marco Rossi.

„Fejlődnünk kell az utolsó 20-16 méteren, sok egyértelmű helyzetünk volt, túlságosan sokat rontottunk el.”

„A 3-0 elfogadható eredmény, semmi különleges, semmi fenomenális. Folytatnunk kell ezt az utat, a mentalitásunk nem változhat, ha lehet, fejlesztenünk is kell. A hozzáállásunk minden egyes ellenfél ellen ugyanolyan kell legyen” – tette hozzá.

Az Andorra elleni szerdai találkozóra előretekintve azt mondta: „az egy sokkal bonyolultabb találkozó lehet. Kikaptak Lengyelországtól, de a hazai, műfüves pályán veszélyesek tudnak lenni, provokatívak, így óvatosan kell futballoznunk.”

 

„A lengyelek elleni mérkőzés után mondtam, hogy kettő nagyon kellemetlen mérkőzés fog következni, pontosan azért, mert nagyon nehezek az ilyen mérkőzések. Beállnak védekezni, türelemjáték az egész. Nem megy be egy, nem megy be kettő, ilyenkor elkezdesz idegeskedni. Hibázol egyszerű labdákkal, utána elkezd pörögni a fejed, ez nem egyszerű. A tegnapi játéknap folyamán is láttuk, hogy születtek érdekes eredmények, ezért is tartom nagyon fontosnak, hogy nyertünk. Három pontért jöttünk, három ponttal megyünk, úgyhogy eddig minden rendben van” – mondta a mérkőzéssel és a megszerzett fontos pontokkal kapcsolatban a csapat kapitánya, Szalai Ádám.

A válogatott támadójának kapitányként is jócskán megvolt a maga feladata, hiszen az első, általa értékesített tizenegyes után, a másodiknál átengedte a lehetőséget Sallai Rolandnak, aki a magáét kihagyta.

„Sala kiharcolt két büntetőt, és tudom, hogy milyen érzés csatárnak lenni, amikor hosszú ideig nem szerzel gólt. Úgy voltam vele, rúgja ő, hiszen minden csatárnak jól jön, ha gólt lő. Kihagyta, de nincsen semmi gond, hagytunk ki elég helyzetet. Ez ilyen. Aztán végül betalált ő is, meg Niko is, most várjuk a szerdai mérkőzést” – beszélt a Sallai által kihagyott tizenegyesről.

„Semmit nem kell mondanom a mai nap után, mert mindenki átérezte a mérkőzés nehézségeit. Az elmúlt időszakban sokkal jobban jöttek nekünk azok az ellenfelek, amelyek kreálták a játékot, és erősebb kerettel rendelkeztek, mint a miénk, mert a kontrafocinkat tudtuk játszani. Most nem baj, hogy egymás után két ilyen mérkőzés következik, hiszen láthattunk a hibákat, amiket szerdáig ki lehet javítani és láttuk, hogy milyen nehéz egy betömörülő csapat ellen játszani. Szóval jól jött, hogy az andorrai meccs előtt egy ilyen is volt” – nézett a szerdai selejtező elé a Mainz csatára.

„Van ilyen a futballban, mindenki hibázik. Azon voltam, hogy kijavítsam, és ez sikerült” – mondta az első félidőben büntetőt hibázó, a másodikban fejjel eredményes Sallai Roland, aki a lengyelek után San Marinónak is betalált. Az Andorra elleni szerdai folytatásra azt mondta, ki kell javítaniuk a néhány éve elkövetett hibát.

A csereként beállva büntetőből eredményes és a 3-0-s végeredményt a 89. percben beállító Nikolics Nemanja elárulta, a válogatottban ezen a mérkőzésen debütáló Géresi Krisztián megpróbálta elkérni tőle a labdát a büntető előtt, de ő nem adta át. Hozzátette, örül, hogy sokan akarták elvégezni a tizenegyest és reméli, Géresinek még számos alkalma lesz gólt szerezni címeres mezben.

A San Marino elleni győzelemről azt mondta, az volt a kulcs a második félidőben, hogy aktívabbak voltak a széleken és az egyérintős passzok is jobbak mentek, de az ilyen kötelező győzelmek a legnehezebbek.

További tartalmak