Musorujsag
Élő Eredmények

Két vereség és a kiesés után a legnehezebb meccset várja Gera az Eb-n

Két vereség és a kiesés után a legnehezebb meccset várja Gera az Eb-n

m4sport.hu/MLSZ
Az U21-es magyar válogatott kedden 18.00 órakor játssza le utolsó Európa-bajnoki mérkőzését a holland fiatalok ellen a Sóstó Arénában. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Gera Zoltán az U21-es válogatott utolsó, Hollandia elleni Eb-mérkőzését megelőzően úgy fogalmazott, nagyon is van tétje a mérkőzésnek, hiszen fontos tornán, nagyon erős csapat ellen léphetünk pályára, még ha a továbbjutásra már nincs is lehetőségünk.

“Komolyan vesszük ezt a találkozót is, megvan mit szeretnénk játszani, ezt reméljük, minél inkább viszontlátjuk a pályán. Sokat kivett a játékosokból az első két mérkőzés, az elmúlt napokban a regenerációé volt a főszerep. Van még egy napunk, meglátjuk, ki lesz hadra fogható holnap. Friss és erős csapattal kell kiállnunk” – mondta a válogatott szövetségi edzője.

Azt is elmondta, hogy le voltak törve a játékosok a második vereség után, főleg mert a hajrában kapták a döntő gólt, pedig emberhátrányban nagyot küzdött a csapat.

“A mérkőzés után közvetlenül azt beszéltük meg, hogy az az este még lehet a szomorkodásé, de másnaptól a következő meccsre kell készülni. Elmondtuk a csapattagoknak, hogy hatalmas lehetőség ez számukra és számunkra is, hogy ilyen ellenfelek ellen szerepelhetünk Európa-bajnokságon” – mondta Gera Zoltán a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón.

Hollandia ellen talán a legnehezebb forduló következik kedden, hiszen ellenfelünk győzelmi kényszerben van, ha tovább szeretne jutni a csoportkörből.

“Itt mindenki a legjobbját próbálja nyújtani és az első két mérkőzést ki akarják majd javítani a hollandok, erre fel vagyunk készülve, nagyon kemény találkozó vár ránk. A holland nagyon képzett csapat. Arra számítunk, hogy náluk lesz többet a labda, nagy nyomás alatt fognak tartani bennünket. Ebből a szorításból szeretnénk minél többször kijönni, valamint le kell zárnunk előttük a területeket. Szeretnénk javulni abban, hogy gyorsabbak legyünk a labdával és az átmenetekben” – beszélt elképzeléseiről a hollandok elleni meccsre.

Bese Balázs arról beszélt a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, kapusként folyamatos koncentrációra van szüksége az olyan ellenfelek ellen, akik végig nyomás alatt tartják a védelmet és veszélyesek a kapura.

“Nagyon erős együttes ellen állunk ki, a hollandok csapatszinten és egyénileg is nagyon képzettek. Nekik nyerniük kell, ha tovább szeretnének jutni, de mi is pontot vagy pontokat akarunk szerezni” – nyilatkozott Bese, aki még hozzátette, kapusként talán akkor lenne elégedett az előző két találkozón mutatott teljesítményével, ha Románia ellen döntetlenre tudta volna menteni a mérkőzést.

Múlt szerdán rajtolt a pandémia miatt két részre bontott magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság. A 12-ről 16 csapatosra bővített tornát eredetileg egyben, júniusban rendezték volna, de a világjárvány okozta halasztások miatt sűrűvé vált az idei versenynaptár, ezért a csoportkört most rendezik meg, a kieséses szakasz pedig május 31. és június 6. között lesz.

A magyarok szerdán 3-0-s vereséget szenvedtek a németektől Székesfehérváron, majd szombaton a Bozsik Arénában – egy félidőt emberhátrányban játszva – 2-1-re kikaptak románoktól.

A hollandok Gyirmóton 1-1-re végeztek Romániával, ezután a németekkel Székesfehérváron szintén 1-1-es döntetlent játszottak.

A négy csoportból az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe. Szlovéniában Celje, Koper, Maribor és Ljubljana, míg Magyarországon Gyirmót, Székesfehérvár, Szombathely és a kispesti Bozsik Aréna a helyszín. A finálét majd a szlovén fővárosban rendezik.

Borítókép: Gera Zoltán (Fotó: MLSZ)

További tartalmak