Musorujsag
Élő Eredmények

Bolla: Aki válogatott mezben így szétesik fejben, az nem ide való

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Bolla Bendegúz a hollandok elleni 6-1-es Európa-bajnoki vereséget követően nagyon csalódottan és kifejezetten kritikusan nyilatkozott az M4 Sportnak arról, mi okozta a csapat csúfos kudarcát, a szövetségi edző, Gera Zoltán pedig úgy fogalmazott, messze vagyunk még az elittől.

„Elkezdték rugdosni a gólokat, aztán szétestünk fejben, s ha ez megtörténik, onnantól vége, megbüntetnek egyből” – kezdte a meccs utáni értékelését Bolla.

A MOL Fehérvár játékosa azt is elmondta, próbálta tartani a lelket a társakban, de sajnos egyeseknél mentalitásbeli problémákat érzett.

„Próbáltam beszélni végig, de az a baj, ha valakinek válogatott szinten, a magyar mezben nem jut eszébe, hogy ne törjön össze, akkor az nem ide való. Megnevezni senkit nem szeretnék, de ilyet nem engedhetünk meg magunknak, így nem lehet szétesni. Ez már csúnyán nézett ki a végén.”

Mivel innen a következő lépés az A-válogatott, Bolla nem kerülhette ki a kérdést, a jelenlegi csapatból hány futballistát tart alkalmasnak arra, hogy bekerülhessen Marco Rossi csapatába.

„Őszinte leszek, keveset. Ez a három meccs tapasztalatszerzésnek jó volt, mindenki sokat tanulhatott belőle. Láttuk mekkora a különbség a nemzetközi és a mi szintünk között.”

„Nem érdemes ezeket a srácokat most lehúzni, mert kikaptunk a hollandoktól 6-1-re, az elittől még messzebb vagyunk” – mondta a súlyos vereség után Gera Zoltán szövetségi edző.

„Az első félidőben jól tartottuk magunkat, helyzeteink voltak, a második félidőt rosszul kezdtük. Egyből egy tizenegyessel, amit összehoztunk, 2-0, onnantól kezdve nagyon nehéz volt a dolgunk. Egyszerűen jobb volt az ellenfél, a második gól után is mentek a labdáért, mert nekik kellett a gólarány. Ez egy súlyos vereség lett, természetesen fáj. 3-, 4-0 után már nagyon nehéz volt, a játékosok is érezték ezt. Bizonytalanok voltak, menjenek ki vagy sem, mert ha jobban kitámadnak, jobban megverhetnek bennünket. Ilyenkor nehéz szituációba kerülnek a játékosok, de nem adtuk fel. Szétestünk, ez tény és való, kijött a különbség a csapatok között. Ez a csapat fejlődött, bizonyította az Eb-mérkőzéseken, hogy igenis van tartása.”

További tartalmak