Musorujsag
Élő Eredmények

Rossi: Jobban örültem volna, ha 4-0-ra nyerünk

m4sport.hu
A kapitány szerint semmi különöset nem csináltak, csak elvégezték a munkájukat, de örül, hogy nyerni tudtak a gyengébbnek tartott csapatok ellen. .
Fiola Attilát ünneplik csapattársai gólja után a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Andorra-Magyarország mérkőzésen. MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

A magyar labdarúgó-válogatott 4-1-re győzött Andorra vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójának szerdai játéknapján.

Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta, ezen a meccsen tisztában voltak azzal, hogy nehéz lehet ha nem koncentrálnak eléggé, de a srácok végig irányítani tudták a játékot. „Az első félidőben a hazaiak motiváltabbnak tűntek, de mi is segítettük őket, amikor előre kellett volna passzolni, mi mindig visszajátszottuk a labdát, ők pedig azonnal letámadtak” – mondta az olasz szakember.

„A második félidőben sokkal jobban ment minden. Szerettem volna ha 4-0-val fejezzük be a meccset, de ez nem sikerült. Ami miatt nem tudok igazán örülni, az Kalmár Zsolt sérülése, félek, az Eb-n se tud játszani. Sajnálom, mert ő az egyik legminőségibb játékosunk Szoboszlai mellett”.

Úgy véli, nagyon jó csoportban vagyunk és nagyon jó csapat a mienk. „A lengyelek ellen nagyon jól teljesítettünk megérdemeltük volna hogy nyerjünk, hiszen csak egy percre estünk ki meccsből. Utána elvégeztük a munkánkat, semmi különöset nem csináltunk, de örülök, hogy nyerni tudtunk nálunk gyengébbnek tartott csapatok ellen” – értékelt a kapitány.

Gazdag Dániel megszerezte első gólját a válogatottban, így érthetően boldogan értékelt a találkozó után. „Láttam, hogy Kalmár lent maradt, és mire elkezdtem melegíteni már szóltak, hogy jöjjek is. Sajnálatos a sérülése, de örülök hogy győztünk, neki ajánlom a gólomat. Fontos volt, hogy már az első félidőben megszereztük a vezetést ez volt a legfontosabb” – mondta a Honvéd labdarúgója.

Kiemelte, előtte is egy ugyanolyan beadást kapott mint a gólnál, szerencsére utána jött egy másik jó beadás amit már sikerült befejelnie. Tudtuk, hogy az andorrai egy ilyen csapat, ütnek, rúgnak de felkészültünk belőlük. A folytatásban szeretnénk az Eb-n is jól szerepelni, aztán meg a vb-selejtezőkön megyünk ahogy tudunk.

Szintén az andorraiak játékstílusát emelte ki Kleinheisler László, aki elmondta, erre számítottak. „Nincs bajom a műfűvel, örülök, hogy nyerni tudtunk egy ilyen nehéz pályán. Boldog vagyok, hogy gólt tudtam szerezni, de a legfontosabb, hogy nyertünk” – mondta a középpályás.

Fiola Attila a lengyelek ellen gólpasszt adott, most pedig megszerezte első gólját a válogatottban. „Természetesen örülök a gólomnak, de a legfontosabb, hogy megszereztük mind a három pontot, elvégre ezért jöttünk. Láttam, hogy vissza jön a labda, sikerült jól felugranom, a többire nem emlékszem” – mondta a fehérvári védő.

„Rosszul kezdtünk, Andorra letámadott, ez megzavart minket. Próbáltuk felvinni a labdát, többször kellett volna megjátszani Szalai Ádámot, de úgy érzem a második gól után minden lényeges kérdés eldőlt” – mondta Fiola, aki elárulta mindig próbálja a legjobbját nyújtani a válogatottban, a gólja ezúttal csak a hab volt a tortán.

 

További tartalmak