Rossi: Jobban örültem volna, ha 4-0-ra nyerünk

A kapitány szerint semmi különöset nem csináltak, csak elvégezték a munkájukat, de örül, hogy nyerni tudtak a gyengébbnek tartott csapatok ellen. .

Fiola Attilát ünneplik csapattársai gólja után a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Andorra-Magyarország mérkőzésen. MTI/EPA/Guillaume HorcajueloA magyar labdarúgó-válogatott 4-1-re győzött Andorra vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójának szerdai játéknapján.

Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta, ezen a meccsen tisztában voltak azzal, hogy nehéz lehet ha nem koncentrálnak eléggé, de a srácok végig irányítani tudták a játékot. "Az első félidőben a hazaiak motiváltabbnak tűntek, de mi is segítettük őket, amikor előre kellett volna passzolni, mi mindig visszajátszottuk a labdát, ők pedig azonnal letámadtak" - mondta az olasz szakember.

"A második félidőben sokkal jobban ment minden. Szerettem volna ha 4-0-val fejezzük be a meccset, de ez nem sikerült. Ami miatt nem tudok igazán örülni, az Kalmár Zsolt sérülése, félek, az Eb-n se tud játszani. Sajnálom, mert ő az egyik legminőségibb játékosunk Szoboszlai mellett".

Úgy véli, nagyon jó csoportban vagyunk és nagyon jó csapat a mienk. "A lengyelek ellen nagyon jól teljesítettünk megérdemeltük volna hogy nyerjünk, hiszen csak egy percre estünk ki meccsből. Utána elvégeztük a munkánkat, semmi különöset nem csináltunk, de örülök, hogy nyerni tudtunk nálunk gyengébbnek tartott csapatok ellen" - értékelt a kapitány.

Gazdag Dániel megszerezte első gólját a válogatottban, így érthetően boldogan értékelt a találkozó után. "Láttam, hogy Kalmár lent maradt, és mire elkezdtem melegíteni már szóltak, hogy jöjjek is. Sajnálatos a sérülése, de örülök hogy győztünk, neki ajánlom a gólomat. Fontos volt, hogy már az első félidőben megszereztük a vezetést ez volt a legfontosabb" - mondta a Honvéd labdarúgója.

Kiemelte, előtte is egy ugyanolyan beadást kapott mint a gólnál, szerencsére utána jött egy másik jó beadás amit már sikerült befejelnie. Tudtuk, hogy az andorrai egy ilyen csapat, ütnek, rúgnak de felkészültünk belőlük. A folytatásban szeretnénk az Eb-n is jól szerepelni, aztán meg a vb-selejtezőkön megyünk ahogy tudunk.

Szintén az andorraiak játékstílusát emelte ki Kleinheisler László, aki elmondta, erre számítottak. "Nincs bajom a műfűvel, örülök, hogy nyerni tudtunk egy ilyen nehéz pályán. Boldog vagyok, hogy gólt tudtam szerezni, de a legfontosabb, hogy nyertünk" - mondta a középpályás.

Fiola Attila a lengyelek ellen gólpasszt adott, most pedig megszerezte első gólját a válogatottban. "Természetesen örülök a gólomnak, de a legfontosabb, hogy megszereztük mind a három pontot, elvégre ezért jöttünk. Láttam, hogy vissza jön a labda, sikerült jól felugranom, a többire nem emlékszem" - mondta a fehérvári védő.

"Rosszul kezdtünk, Andorra letámadott, ez megzavart minket. Próbáltuk felvinni a labdát, többször kellett volna megjátszani Szalai Ádámot, de úgy érzem a második gól után minden lényeges kérdés eldőlt" - mondta Fiola, aki elárulta mindig próbálja a legjobbját nyújtani a válogatottban, a gólja ezúttal csak a hab volt a tortán.