Gulácsi három Eb-ellenfelet nevezett meg, akiket szívesen látna a Leipzigben

Gulácsi Péter, a magyar válogatott és a német RB Leipzig kapusa az Eleven Sportsnak adott interjút, amelyben az előtte álló Európa-bajnokságról is beszélt illetve arról, hogy kik azok a játékosok, akikkel szívesen játszana együtt a lipcsei csapatban.

Budapest, 2021. március 10. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa bemelegítés közben a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott FC Liverpool - RB Leipzig visszavágó mérkőzés kezdete előtt a Puskás Arénában 2021. március 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd
A nemzeti csapat 30 éves egyese három olyan játékost nevezett meg, akikkel akár farkasszemet is nézhet a Rossi-csapat Eb-nyitómeccsén, Budapesten.

„Ebben a szezonban már jó pár portugál ellen játszottunk. André Silva fantasztikus szezont fut az Eintracht Frankfurtban. Bruno Fernandes világszínvonalat képvisel a Manchester Unitedben, aztán természetesen Cristiano Ronaldo is jöhetne” – sorolta Gulácsi, hogy kik lehetnének csapattársai a Leipzigben.

A válogatott kezdőkapusa természetesen az Eb-re is kitért, ahol – nem túlzás azt állítani - a magyar csapat a halálcsoportba került a címvédő portugálokkal, a vb-címvédő franciákkal, illetve a gallok előtt világbajnok németekkel az F csoportban.

„Egy nagyon erős csoportban vagyunk Németországgal, Portugáliával és Franciaországgal. Ha nagyon magabiztosak lennénk, sem mondhatnánk, hogy mi vagyunk a favoritok. A nagy célunkat elértük, ami az Eb-részvétel volt, úgyhogy innentől kezdve úgy játszhatunk, hogy semmilyen nyomás nem nehezedik ránk. A nyitómérkőzés (Portugália ellen) nagyon fontos lesz, hiszen mégiscsak otthon játszunk” – beszélt a nyári esélyekről és hozzáállásról a 37-szeres válogatott kapus.