Kalmár Zsolt: Amikor megtudtam a hírt, szinte egész este sírtam

Kalmár Zsolt, a Dunaszerdahely magyar válogatott középpályása a DAC hivatalos honlapján őszintén beszélt az érzéseiről, miután megtudta, hogy súlyos sérülése miatt nem léphet pályára a részben magyar rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

Kalmár Zsoltot nagyon megviselte a rossz hír (Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)A 25 esztendős játékos az Andorra elleni világbajnoki selejtező (4–1) 29. percében sérült meg, ami miatt rögtön le is kellett cserélni.

Noha Kalmár Zsolt másnap pozitívan nyilatkozott és arról beszélt az M1-nek, hogy az MRI-vizsgálat nem mutatott ki szakadást, vasárnapra kiderült, hogy a sérülése sajnos súlyos, így biztosan ki kell hagynia az Európa-bajnokságot.

A középpályás a DAC honlapjának elmondta, lelkileg nagyon megviselte, amikor megtudta a rossz hírt.

„Új MRI-vizsgálat kellett, mert a sérülés után vérömleny keletkezett, így az első felvételen nem látszódott jól a sérülés terjedelme. A szombati vizsgálat már pontosan a sérülés helyére volt irányítva és sajnos kimutatta, hogy nem jó a helyzet, és valószínűleg műtét vár rám. Őszintén bevallom, amikor megtudtam a hírt, nagyon rosszul esett. Szinte egész este sírtam” – árulta el Kalmár.

„Mindenki, aki ismer, az tudja, mennyi munkát és időt tettem abba, hogy kiváló állapotban legyek, és kijussak az Európa-bajnokságra. Sajnos egy ilyen szerencsétlenség miatt ez az álom most szertefoszlott. Nehéz időszak ez számomra, de érzem a családom és a mellettem lévő emberek támogatását. Biztos vagyok abban, hogy erősebben fogok visszatérni – egyszer már sikerült, most is sikerülni fog!”