Perekkel távozik Mezőkövesdről a korábbi válogatott védő

Guzmics Richárd nagy reményekkel érkezett és pereskedéssel távozik Mezőkövesdről.

Guzmics Richárd
Minden bizonnyal hosszú ideig tartó pereskedéssel fog zárulni Guzmics Richárd és a Mezőkövesd labdarúgócsapatának kapcsolata. A bajnokságban jelenleg ötödik helyen álló együttes perli a játékost, miközben a korábbi válogatott védő is pereli a kövesdieket.

A klub hivatalos közleményt adott ki, melyben azt írják, nem áll fenn fizetési kötelezettségük Guzmics Richárd irányába, a munkaviszonyból származó kötelezettségüket nem szegték meg, ezért a labdarúgó által közölt munkavállalói felmondást, annak jogellensége miatt megtámadták az illetékes Törvényszéken.

Mint írják, a játékos 2020. szeptember 11. napjától, a felmondása közlésének a napjáig a sporttevékenységétől független egészségügyi problémái miatt egyetlen edzésen sem vett részt, mérkőzéseken nem játszott, a munkaköre szerinti hivatásos labdarúgói feladatait nem látta el, munkát nem végzett, ezért a munkajogi szabályok értelmében munkabérre nem volt jogosult.

Kiemelik, Guzmics a klubbal 2020. januárjában kötött szerződésében foglaltak szerint a tőle elvárható szinten a munkaköre szerinti hivatásos sporttolói feladatait folyamatosan és összefüggően kettő hónapig sem látta el. Ugyanakkor a klub ezalatt is biztosította a részére, hogy rehabilitációs tevékenységet végezzen a létesítményeiben és a szakembereit igénybe vegye.

A teljes 2020. évben mindösszesen 475 percet szerepelt a csapatban, és a szerződés megkötésekor nem tájékoztatta a klubbot a sporttevékenységével összefüggésbe hozható korábbi sérüléseiről és műtéteiről.

Elismerik, hogy két peres eljárás is folyamatban van, tekintettel arra, hogy miután munkáltatóként a jogellenesen közölt munkavállalói felmondást az illetékes Törvényszék előtt megtámadták, Guzmics Richárd is pert indított kártérítés megfizetése iránt. A kártérítést arra alapozzák, hogy a klub megpróbálta a játékost ellehetetleníteni és olyan méltánytalan helyzetbe hozni, amely után csak a szerződésbontás lehetett a megoldás.