Musorujsag
Élő Eredmények

A Kisvárda egy félidőt emberhátrányban játszva nyert Kövesden

A Kisvárda egy félidőt emberhátrányban játszva nyert Kövesden

MTI
A Kisvárda egy félidőt emberhátrányban játszva meglepetésre egygólos győzelmet aratott Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

A hazai csapat november 21-e óta először kapott ki otthon, azóta sorozatban nyolc bajnokit vívott meg veretlenül házigazdaként.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 0-1 (0-1)
Mezőkövesd, Városi Stadion, zárt kapus, v.: Iványi
ólszerző: Bumba (20., 11-esből)
sárga lap: Katanec (28.), Rui Pedro (33.), Vutov (54.), Martic (64.), illetve Ene (7., 49.)
kiállítva: Ene (49.)

Mezőkövesd:
Szappanos – Farkas D., Katanec, Szeles, Vadnai (Vajda, 55.) – Cseri, Rui Pedro (Jurina, a szünetben), Martic (Kamenar, 67.), Chrien (Kavtaradze, 85.) – Vutov (Nagy D., 55.), Vojtus

Kisvárda:
Dombó – Hej, Ene, Cirkovic, Leoni – Sassá (Kovácsréti, 94.), Melnyik, Bumba (Kravcsenko, 94.), Ötvös (Prenga, 53.), Karabeljov – Viana (Jelena, 80.)

Jóval aktívabban kezdték a mérkőzést a hazaiak, húsz perc után mégis a vendégek szereztek vezetést. Előbb Sassá találta el a keresztlécet, majd Bumbát buktatták a 16-oson belül, és a sértett értékesítette is a megítélt büntetőt. A gól után többnyire a kisvárdai térfélen folyt a játék, de a mezőkövesdiek a masszív védelemmel szemben sokáig lövőhelyzetig sem jutottak el. A játékrész utolsó percében aztán Vojtus közeli próbálkozását Dombó bravúrral hárította.

A fordulást követően szinte azonnal megfogyatkozott a Kisvárda, miután Ene begyűjtötte a második sárga lapját. Emberelőnyben beszorította ellenfelét a házigazda, a várdai védelem azonban továbbra is jó zárt. A hajrára nyomasztóvá vált a hazai fölény, de a hősiesen védekező vendégek megőrizték minimális előnyüket, és megszerezték a három pontot.

Értékelések a mérkőzés után:

További tartalmak