Musorujsag
Élő Eredmények

Így lehet bajnok a Ferencváros a 29. fordulóban

m4sport.hu
A Ferencváros már az OTP Bank Liga 28. fordulójában biztossá tehette volna története 32. bajnoki címét, de a második helyezett Puskás Akadémia ellen játszott 1-1-es döntetlen azt jelentette, erre legalább egy fordulót még várnia kell Szerhij Rebrov együttesének.
fotó: MTI/Illyés Tibor

A Groupama Arénában rendezett mérkőzésen a Puskás Akadémia gyorsan vezetést szerzett, a Ferencváros a hajrában kiegyenlített, így maradt a 13 pontos különbség az első és második helyezett között 5 fordulóval a szezon vége előtt.

A 29. fordulóban, szombaton a hatodik helyezett Kisvárda vendégeként lép pályára az FTC, a képlet pedig egyszerű: amennyiben három pontot szereznek, matematikailag is biztossá válik sorozatban harmadik bajnoki elsőségük.

De akár döntetlen vagy vereség esetén is a nyakakba kerülhet az aranyérem, abban az esetben viszont egy napot még várni kell: ha a Puskás Akadémia vasárnap nem szerez több pontot (az MTK ellen), mint szombaton a Ferencváros (a Kisvárda ellen), hivatalossá válik az újabb címvédés, mivel ebben az esetben marad a (legalább) 13 pontos különbség a két csapat között, de a hátralévő 4 fordulóban maximálisan már csak 12 szerezhető.

Amennyiben a Ferencváros döntetlent játszik vagy kikap, a Puskás Akadémia pedig nyer, 11 vagy 10 pontos lesz a különbség a tabella élén, így a 30. fordulóra (vagy későbbre) maradhat a döntés. Az FTC egyébként a 2018/19-es és a 2019/20-as idényben is a 30. fordulóban lett hivatalosan bajnok.

Amennyiben a Ferencváros kikap, a Puskás Akadémia pedig döntetlent játszik, 12 pontos lesz a különbség, de mivel a pontszám után a győzelmek száma határozza meg a csapatok sorrendjét, ebben az esetben sem válna hivatalossá a bajnoki cím a 29. fordulóban.

További tartalmak