Musorujsag
Élő Eredmények

Súlyosabb Kalmár Zsolt sérülése a vártnál

m4sport.hu
Az MRI nem mutatta ki, de a keresztszalagja nagyobb része is megsérült, így azt is műteni kell.
Kalmár Zsolt az Andorra-Magyarország vb-selejtező-mérkőzésen. MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Kalmár Zsolt a vasárnapi DAC-Slovan (2:2) rangadó előtt átvehette a Fortuna Liga 2020-as legjobb játékosának járó díjat. „Ez az egész eddigi pályafutásom legszebb és legértékesebb trófeája” – mondta röviddel a díjátadó után a 25-szörös magyar válogatott középpályás.

A válogatott játékos azzal a tudattal távozott Dunaszerdahelyről, hogy hétfő délelőtt Budaörsön Majzik Ernő (Vida Mátét is ő műtötte tavaly) megműti a sérült térdét, majd következik a rehabilitáció, és fél éven belül újra a pályán lehet. A körülmények azonban nem így alakultak.

„Sajnos nincsenek jó híreim. A mai műtét során kiderült, hogy a keresztszalagom nagyobb része is megsérült, amit az MRI vizsgálatok nem mutattak ki. Így azt is műteni kell majd, ezért a mai beavatkozás során kitisztították a térdemet. Jelenleg az elsődleges feladatom az, hogy a gyulladást levigyem a térdemről. Délután már haza is jöhettem a klinikáról, szombaton megyek ellenőrzésre, amikor a varrásokat is kiveszik. Ezt követően, nagyjából két-három hét múlva megműtenék az oldalsó- és a keresztszalagomat is” – mondta a klub honlapjának a válogatott középpályás.

Ezáltal felépülése a vártnál sajnos még hosszabb lesz. Amennyiben minden jól megy, akkor is csak október, november tájékán tud százszázalékos edzésmunkát végezni.

További tartalmak