Musorujsag
Élő Eredmények

Simán verte az Újpestet és 32. alkalommal bajnok a Fradi

m4sport.hu
Ami nem sikerült a Puskás és a Kisvárda ellen, az összejött az újpestiekkel szemben.

A Ferencváros bebiztosította címvédését a labdarúgó OTP Bank Ligában, miután a 30. forduló keddi játéknapján otthon 3-0-ra legyőzte az Újpestet. A zöld-fehéreknek jelenleg 69 pontjuk van, a második Puskás Akadémiának pedig 55. A fővárosiak még három, a szerdán pályára lépő felcsútiak pedig négy mérkőzést játszanak a mostani bajnoki szezonban.

Az FTC története során 32. alkalommal nyerte meg a magyar bajnokságot, és sorozatban harmadszor végez az élen, erre 14 éve nem volt példa az NB I-ben. Legutóbb a Debrecen tudott triplázni. A Ferencváros tavaly a selejtezőből indulva a főtáblán szerepelhetett a Bajnokok Ligájában, újabb elsőségének köszönhetően a következő idényben is indulhat a sorozat kvalifikációjában.

OTP Bank Liga, 30. forduló:
Ferencvárosi TC-Újpest FC 3-0 (2-0)
Groupama Aréna, zárt kapus, v.: Solymosi
gólszerzők: Uzuni (13., 77. – a másodikat 11-esből), Nguen (30.)
sárga lap: Lovrencsics (22.), Laidouni (39.), Civic (53.), illetve Pauljevic (7.), Onovo (17.), Boli (53.)
Ferencváros:
Bogdán – Lovrencsics (Botka, a szünetben), Blazic, Mmaee, Civic – Sigér, Laidouni – Uzuni, Nguen, Zubkov – Boli (Somália, 71.)
Újpest:
Banai – Kastrati, Kutrumpisz, Ristevski – Pauljevic (Simon, 61.), Mitrovic, Onovo, Croizet (Csongvai, 61.), Antonov – Tallo (Perosevic, 61.), Beridze

A bajnok Ferencváros játékosai ünnepelnek a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Újpest FC mérkőzés végén a Groupama Arénában. A Ferencváros 3-0-ra legyőzte az Újpest csapatát, így a hátralévő meccsek eredményétől függetlenül megvédte címét. Az FTC története során 32. alkalommal nyerte meg a magyar bajnokságot, és sorozatban harmadszor végez az élen. MTI/Koszticsák Szilárd

Az első félidőben szervezetten védekező, mezőnyben sokat dolgozó Újpest többnyire megálljt tudott parancsolni a labdabiztos és gyors játékot bemutató Ferencvárosnak. A hazaiak azonban így is kidolgoztak öt helyzetet, amiből kettőt gólra váltottak: a 13. percben Uzuni, a 30. percben Nguen volt eredményes. A vendégek – akiknél a kezdőben kizárólag légiósok kaptak szerepet mezőnyben – eközben semmi veszélyt nem jelentettek Bogdán kapujára. A hazaiak nyáron szerződtetett kapusa – a szombati bemutatkozását követően – másodszor jutott játéklehetőséghez a zöld-fehéreknél.

Paprikás jelenetekkel vette kezdetét a második félidő, Civic és Tallo kakaskodását – amelybe a sárga lapot begyűjtő főszereplőkön kívül rögvest bekapcsolódtak a társak is – követően fél perccel az újpesti center egy másik eset kapcsán az oldalvonalnál még Szerhij Rebrovval, a hazai edzővel is heves szóváltásba keveredett.

Az Újpest bátrabban támadott, a kapuk azonban sokáig nem forogtak veszélyben, a 70. perc tájékán viszont a hazaiak előtt adódtak lehetőségek, majd a 77. percben büntetőhöz is jutottak, amit Uzuni értékesített. A hajrá nem tartogatott újabb izgalmakat, az eredmény nem változott.

A Ferencváros sorozatban hetedszer győzte le az Újpestet – ötödször pályaválasztóként -, ezek közül a legutóbbi hat fellépésén kapott gól nélkül végzett. A lila-fehérek immár 591 perce gólképtelenek a zöld-fehérek ellen. Az Újpest több mint két éve nem szerzett pontot a Ferencváros ellen, vendégként négy és fél éve.

A Ferencváros jelenlegi kerete (a klub honlapja alapján):
kapusok:
Bogdán Ádám, Dibusz Dénes
védők:
Samy Mmaee (belga), Lovrencsics Gergő, Adnan Kovacevic (bosnyák), Eldar Civic (bosnyák), Botka Endre, Miha Blazic (szlovén), Marcel Heister (német), Henry Wingo (amerikai), Lasa Dvali (georgiai)
középpályások:
Wergiton Somalia (brazil), Ihor Haratyin (ukrán), Sigér Dávid, Vécsei Bálint, Robert Mak (szlovák), Katona Máté, Michal Skvarka (szlovák), Aissa Laidouni (francia)
csatárok:
Tokmac Chol Nguen (norvég), Olekszandr Zubkov (ukrán), Roko Baturina (horvát), Gera Dániel, Giorgi Haraisvili (georgiai), Franck Boli (elefántcsontparti), Myrto Uzuni (albán), Isael da Silva Barbosa (brazil)
vezetőedző (2018. augusztus 22. óta):
Szerhij Rebrov (ukrán)

További tartalmak