Musorujsag
Élő Eredmények

A Kisvárda elhozta a három pontot az MTK otthonából

A Kisvárda elhozta a három pontot az MTK otthonából

MTI
A Kisvárda 1–0-ra győzött az MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szerdai játéknapján.
Kisvárda (Fotó: m4sport.hu)

Lendületes, bátor játékkal vetette magát küzdelembe mindkét csapat, az MTK még a kaput is veszélyeztette. Húsz perc elteltével a hazaiak meddő mezőnyfölényhez jutottak, a vendégek zárt védekezésből indították kontráikat. A 24. percben Cirkovic szabadrúgás utáni fejesével – Matheus ívelt kapu elé remekül – vezetéshez jutott a Kisvárda, amely a folytatásban is kedve szerint futballozhatott. A játékot irányító MTK csak közvetlen a szünet előtt jutott helyzetekhez – Dombó egy alkalommal bravúrral spárgázott –, de egyenlíteni nem tudott.

Az MTK támadójátékát a szünet után is meghatározta a sok hiba, mindössze egyetlen alkalommal, Varga szabadrúgásával veszélyeztetett, amit Dombó a keresztléc segítségével hárított. A szervezett Kisvárda fegyelmezett játékával egyre magabiztosabban őrizte minimális előnyét. A hajrára a cserék ellenére elfogyott az egyre tanácstalanabbá és hitetlenebbé váló hazai gárda, amelynek játékában nem volt benne az egyenlítés.

Az NB I-ben hatodszor mérkőzött meg egymással a két együttes, a Kisvárda egy-egy vereség és döntetlen mellett negyedszer nyert 1–0-ra, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban harmadszor.

OTP Bank Liga, 30. forduló
MTK Budapest–Kisvárda Master Good 0–1 (0–1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Pillók
gólszerző: Cirkovic (24.)
sárga lap: Dimitrov (9.), Kata (46.), illetve Sassá (3.), Melnyik (87.)

MTK Budapest:
Mijatovic – Alho, Nagy Zs., Varju, Herrera (Cseke, 82.) – Kata (Perkovic, 58.) – Prosser, Kanta (Palincsár, 58.), Dimitrov (Bíró B., 76.), Schön – Varga R.

Kisvárda Master Good:
Dombó – Hej, Kravcsenko, Cirkovic, Matheus – Karabeljov, Melnyik – Bumba (Ötvös, 79.), Zlicic (Kovácsréti, a szünetben), Camaj (Jelena, a szünetben) – Sassá (Viana, 83.)

További tartalmak