Musorujsag
Élő Eredmények
 

Elmaradt tizenegyes és véleményes piros lapok a kupadöntőn? - Szavazás

Elmaradt tizenegyes és véleményes piros lapok a kupadöntőn? - Szavazás

m4sport.hu
Hétfő este az Újpest labdarúgócsapata hosszabbítás után 1-0-ra legyőzte a Fehérvár együttesét a Puskás Arénában és elhódította a MOL Magyar Kupát. A mérkőzésen több kérdéses eset is történt, amelyek egy részével az M4 Sport helyszíni stúdiójában ülő szakértőink nem értettek egyet. Kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére is.

A találkozót Bogár Gergő játékvezető dirigálta és a két együttes adott is neki feladatot. A 29 éves bíró három piros lapot – egyet az újpesti kispadnál – is kiosztott a finálén. A székesfehérváriak kettős emberhátrányban fejezték be a mérkőzést és a mindent eldöntő gólt is akkor kapták, amikor már csak 8 mezőnyjátékosuk volt a pályán.

A rendes játékidő 91. percében Rus Adrián kapta meg második sárga lapját, majd a hosszabbítás elején beálló Alef 7 perc alatt gyűjtött be ugyanennyit és ment az öltözőbe.

A M4 Sport két szakértője, Bozsik Péter és Simek Péter egyetértett abban, hogy Rus kiállítása jogosnak volt mondható, Alef két elkésett belépője miatt azonban túlzónak érezték a szankciókat.

“Azt gondolom, ezen a mérkőzésen gyenge játékvezetést láttunk rengeteg olyan rossz döntéssel, amely döntően befolyásolta a mérkőzést” – mondta Simek Péter, aki főleg Alef egyik sárga lapjával nem értett egyet.

Hasonló véleményen volt Bozsik Péter is, majd hozzátette: “Van, aki bíráskodik és van, aki játékot vezet, ez azért két különböző játékvezetői tevékenység. Itt most egy bíráskodó bírót láttunk, aki így döntött.”

A két szakember az ítéletektől függetlenül kiemelte, az Újpest megérdemelten emelhette magasba a trófeát egy jól felépített játék után.

A kérdéses esetek:

A 66. percben a fehérvári tizenhatoson belül Nego tette rá a kezét az erre könnyen összeomló Tallo vállára, de a síp néma maradt.

Rus Adrián két sárga lapja:

Alef rövid kupadöntős szereplése:

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Július 1-től egységesítik a DVSC szervezetét
Egységesítik a DVSC szervezetét: július 1-től egy cégben működik tovább a Loki labdarúgócsapata és akadémiája, illetve az egyesület kézilabdacsapata és a kézilabda akadémia - jelentette be Szabó Péter, a DVSC Zrt. igazgatótanácsának elnöke hétfőn sajtótájékoztatón a Nagyerdei Stadionban.
Magyar futball