Musorujsag
Élő Eredmények

Dzsudzsák Balázs: Bátran ki merem jelenteni, tudnék még segíteni a válogatottnak!

Dzsudzsák Balázs: Bátran ki merem jelenteni, tudnék még segíteni a válogatottnak!

Magyar Nemzet
Dzsudzsák Balázs, a labdarúgó NB II-ben szereplő Debrecen 109-szeres magyar válogatott támadója a Magyar Nemzetnek elmondta, úgy gondolja, tudna még segíteni Marco Rossi alakulatának.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 34 esztendős szélső őszintén beszélt róla, hogy a visszatérésekor formán kívül volt.

„Amikor visszatértem Debrecenbe, eleinte mérkőzéshiánnyal küszködtem, nagyon sokat hagytam ki, és én sem voltam elégedett a teljesítményemmel. A kemény munkának és sorozatos meccsterhelésnek köszönhetően ma már örömmel mondhatom, hogy mind fizikailag, mind mentálisan remekül érzem magam. Szerencsére ez most már nemcsak a gólpasszokban, hanem a gólokban is megmutatkozik” – árulta el Dzsudzsák Balázs a Magyar Nemzetnek.

A lap megkérdezte a Debrecen játékosát, meglátása szerint tudná-e még segíteni a válogatottat, amire Dzsudzsák egyértelmű választ adott.

„Bátran ki merem jelenteni: igen, tudnék segíteni!”

A 24 NB II-es bajnokin eddig 4 gólt szerző és 14 gólpasszt kiosztó játékos úgy véli, legutóbb a 2016-os Európa-bajnokság előtt volt hasonlóan jó formában.

„Talán az előző, 2016-os Eb előtti szakaszban voltam ennyire jó állapotban és ennyire motivált. Jót tett a téli felkészülés, amely során kaptunk egy komoly alapot a bajnoki hajrára. Ez nemcsak a játékom minőségén javított, hanem a fizikai mutatóimon is. Ezt a mai világban már nem pusztán a saját érzéseimre hivatkozva mondhatom, hanem azokra az InStat mérési adatokra is, amelyek feketén-fehéren kimutatják, hogy jó formában vagyok. Ezek az objektív mutatókat tartalmazó adatlapok a szövetségi kapitány rendelkezésére állnak minden játékosról, azokat minden szakember és adott esetben a nyilvánosság is megismerheti. Gondolom, ezeknek az adatoknak is súlyuk van a szakmai döntéseknél.”

Dzsudzsák Balázs hozzátette: ha Rossi nem válogatja be az Eb-re készülő keretbe, akkor is keményen küzd majd azért, hogy a jövőben még magára ölthesse a címeres mezt.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak