Musorujsag
Élő Eredmények

Kötelességének érezte lemondani – már kapott ajánlatokat Csizmadia

Kötelességének érezte lemondani – már kapott ajánlatokat Csizmadia

Kossuth Rádió
Csizmadia Csaba nem bánja, hogy a Budafokkal a feljutás után sem változtatott a játékstílusán, de sok pofon végül földre küldte csapatát. Bár nem látta a jeleit az összeomlásnak, a Paks elleni súlyos vereség után kötelességének érezte benyújtani a lemondását – derül ki mindez a Kossuth Rádiónak adott interjúban.

A beszélgetésből kiderül, hogy 9-2-s vereség azért is viselte meg különösen, mert közben rengeteget dolgoztak, mégis ez lett az eredménye.

Úgy érzi, a bennmaradás szempontjából fontos Diósgyőr elleni mérkőzés elvesztése után nem tudta tartani a lelket a játékosaiban. Kötelességének érezte lemondani, nem tudta visszafordíthatná a folyamatokat, de nem akart vitákba keveredni, ezért ezzel a lépéssel is a jó kapcsolatot igyekezett megőrizni a keret tagjaival. A Budafokon töltött öt és fél évére a keserű zárás ellenére jó szájízzel emlékezik. Nemcsak a első osztályú szereplés miatt, hanem azért is, mert lehetőséget kapott edzői karrierje elkezdésére.

Tudja, előfordult, hogy hibázott, de mindig tudása legjavát adta.

Az sem lett volna biztosíték, ha védekezőbb felfogásra váltanak, már csak ezért sem gondolja, hogy ezen múlt volna a sikeresebb szereplés. Bár a tavaszuk jól indult, végül nem bírták el az egymásra rakódó mozaikokat. Balszerencsés vereség, a koronavírus következtében volt, hogy nyolcan edzettek, Zsóri Dánielt súlyos sérülés érte az U21-es válogatott edzőtáborában – egy kis csapat életében pedig soknak bizonyultak együtt.

Elárulta, kapott már ajánlatokat, a DVTK megkeresését nem kommentálta, de hozzátette, komoly célok esetén nem csak az élvonal érdekelné.

A Kossuth Rádió teljes interjúját a lejátszóra kattintva hallgathatja meg:
Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak