Musorujsag
Élő Eredmények

Ha Rebrov távozik a Ferencvárostól, a Roma korábbi edzője jöhet a helyére – sajtóhír

Ha Rebrov távozik a Ferencvárostól, a Roma korábbi edzője jöhet a helyére – sajtóhír

ulloi129.hu
Az ulloi129.hu információi szerint a Ferencváros labdarúgócsapata felvette a kapcsolatot Eusebio Di Francescóval.
Eusebio Di Francesco a Ferencvárosnál? (Fotó: EPA/ANGELO CARCONI)

Noha Szerhij Rebrovnak, a zöld-fehérek jelenlegi vezetőedzőjének 2022 nyaráig érvényes szerződése van a magyar bajnokkal, egyelőre kérdés, hogy az ukrán szakember a következő idényt is a Ferencvárosnál kezdi-e meg. Az ulloi129.hu úgy tudja, hogy az FTC arra az eshetőségre is felkészül, ha Rebrov esetleg távozna a klubtól, ennek érdekében pedig felvette a kapcsolatot Eusebio Di Francescóval, aki legutóbb az olasz Cagliarit irányította.

Az 51 esztendős szakembernek február óta nincs csapata, ám korábban többek között dolgozott az AS Románál, a Sassuonál és a Sampdoriánál is.

Di Francesco játékosként 12-szer is pályára lépett az olasz válogatottban, a 2000-2001-es szezonban pedig bajnoki címet ünnepelhetett a Romával – az olasz szakember vezetőedzőként az egyik jelentős sikerét a 2012-2013-as szezonban a Sassuolóval ünnepelhette, miután a Serie B-ből feljuttatta az élvonalba az alakulatot, később aztán már a Serie A-ban a hatodik helyre kormányozta az együttest. Ezt követően, 2017-ben a Romával bronzérmet szerzett az olasz élvonalban.

A tréner a Transfermarkt piaci portál adatai szerint a 4-2-3-1-es rendszert favorizálja – ez megegyezik Rebrov leginkább alkalmazott felállásával.

Az ulloi129.hu Di Francesco mellett, az osztrák médiára hivatkozva megemlíti lehetséges jelöltként az Austria Wiennél tevékenykedő Peter Stögert is. Stögernek jújius végén lejár a megállapodása jelenlegi csapatával – noha a helyi sajtó biztosra veszi, hogy a szakember visszatér az Austria Wienhez, opcióként ír a Ferencvárosról is.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke a bajnokavatás előtt elmondta, hogy a klub vezetősége hamarosan leül egyeztetni Rebrovval a jövőjéről.

Borítókép: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari

További tartalmak