Musorujsag
Élő Eredmények
×

Csertői szerint a csapatmunka érdeme a Gyirmót feljutása

Csertői szerint a csapatmunka érdeme a Gyirmót feljutása

M4 Sport/MTI
Csertői Aurél vezetőedző szerint a nagyon kemény, jól megtervezett csapatmunkának köszönhető, hogy a Gyirmót FC visszajutott a labdarúgó NB I.-be.

A Gyirmót a másodosztály tabellájának ötödik helyén töltötte a téli szünetet, hátránya akkor öt pont volt a második helyezetthez képest. A csapat a tavaszi szezonban veretlen maradt, így a DVSC mögött, a Vasast megelőzve másodikként zárta az idényt.

A szakvezető az M4 Sport hétfő déli Sporthíradójában felidézte, hogy január végén csupán az volt a céljuk, hogy tavasszal teljesítsenek jobban, mint az őszi szezonban, de extra teljesítménnyel sikerült kiharcolniuk a feljutást.

„Tisztában voltunk vele, hogy hátrányban vagyunk, ezért nincs hibázási lehetőségünk, de mindig csak a következő mérkőzésre összpontosítottunk, és vártuk, hogy az ellenfeleink hibázzanak. Ez megtörtént, úgyhogy csodálatos tavaszunk volt” – nyilatkozta.

A győriek annak tudatában léptek pályára vasárnap este az utolsó fordulóban, hogy amennyiben házigazdaként legyőzik a tartalékos Békéscsabát, a többi mérkőzés eredményétől függetlenül az élvonalba kerülnek. A 4-0-ra megnyert meccsről Csertői elmondta, hogy végig száz százalékot nyújtottak, mentálisan nagyon erősek voltak, és időnként jól is játszottak. Hozzáfűzte, játékosai nagyon higgadtak, nyugodtak voltak, a nagy tét nem látszott a teljesítményükön.

„Ez nem csoda kategória. Nagyon kemény, jól megtervezett csapatmunka érdeme a feljutás” – vélekedett Csertői, aki elárulta, sokáig tartott az ünneplés.

Meglátása szerint sok egyforma csapat volt az NB II.-ben: a 16. helyen végzett Szentlőrinctől mindkétszer kikaptak, a DVSC-t viszont mindkétszer legyőzték, a Vasas ellen pedig négy pontot szereztek.

A háttérről a vezetőedző elmondta, csak a szakmai munkára kell koncentrálnia, minden adott a sikerhez, és egyrészt a jelenlegi keretet szeretnék együtt tartani, másrészt a mostani létszám miatt erősíteni is akarnak, tehát mindenképpen fognak igazolni.

A felkészülésük június 20-án kezdődik, az NB I. következő idénye augusztus 2-án rajtol, és az edzőmérkőzéseik már le vannak kötve. A Gyirmót célkitűzéseiről Csertői elmondta, meg akarják őrizni élvonalbeli tagságukat. A csapat a 2016-17-es idényben szerepelt az NB I.-ben.

Borítókép: A feljutást követően még ünnepelték játékosai Csertői Aurélt. (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

További tartalmak