Musorujsag
Élő Eredmények

A DVTK csak visszautasíthatatlan ajánlat esetén ad el magyar játékost

A DVTK csak visszautasíthatatlan ajánlat esetén ad el magyar játékost

m4sport.hu
A labdarúgó NB I-től búcsúzó Diósgyőr vezetősége a klub hivatalos honlapján beszélt a következő szezont illetően beszélt a tervekről.

 

Magyar Mátyás, a DVTK-t működtető BORSODI SPORT Holding Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy nem terveznek nagy igazolásokat.

„Elsődleges célunk visszakerülni az élvonalba egy éven belül. Hangsúlyozom, hogy nem visszavásárolni szeretnénk magunkat az élvonalba, mert láttuk, volt, akinek sikerült, másnak nem” – idézi a dvtk.eu a sportvezetőt.

Magyar elmondta, a megfelelő anyagi hátteret biztosítani fogja a szervezet a DVTK-nak a feljutáshoz.

„Most nyáron a meglévő kereteket felhasználva szeretnénk nekivágni a bajnokságnak, mert ha bontással kezdünk, akkor elhúzódhat az építkezés, ami veszélybe sodorja a céljaink elérését. Elsősorban a rendszert szeretnénk minél hatékonyabbá tenni, ha így sem működik, akkor következhet a változtatás. Hosszú távon stabil, nem a kiesés ellen küzdő, erős NB I.-es csapatot szeretnénk építeni, amihez később kellenek a minőségi légiósok, de elsőként a stabil alapot kell megteremteni. Fontos, hogy a klub és a régió eredményessége nem elválasztható, a régiót támogatva szeretnénk együtt fejlődni. Végezetül aláhúzom, a megfelelő anyagi hátteret biztosítani fogjuk a visszajutáshoz, ezen nem múlhat a feljutás.”

Benczés Miklós sportigazgató bízik benne, hogy a befektetett munka megtérül.

„Tudom, hogy ma nem én vagyok a legnépszerűbb ember Miskolcon, de a rendszer részeként a saját felelősségemet elismerem. Az öltözőben többször hallották tőlem a játékosok, hogy én vagyok a felelős, mert én is aláírtam az edző és a labdarúgók szerződését. Sajnálom, hogy nem tudtam levenni a terhet a vállukról. A jelenlegi helyzetből egy kiutat találtam, a munkát, és hiszek benne, hogy megtérül a sok befektetett energia.”

Benczés elárulta, hogy honosíthattak volna több külföldi játékost is, ám úgy döntöttek, nem élnek a lehetőséggel.

„Csak magyar labdarúgókkal vágunk neki a következő bajnokságnak, mert az MLSZ támogatása hiányozna a klub büdzséjéből. Másrészt sportigazgatóként nem csak az első csapatért, hanem a DVTK Labdarúgó Sportakadémia növendékeiért is felelős vagyok, nekik pedig meg kell adni a lehetőséget a felnőtt futballba történő belépésre. A másodosztályból a szakmai munkával szeretnénk kiemelkedni, nem pedig azzal, hogy egyedüliként alkalmazunk külföldi játékosokat. Ugyan honosíthattunk volna néhány külföldit, de nem kívánunk élni ezzel a kiskapuval, Branislav Danilovic, Dejan Karan és Asmir Suljic már régóta rendelkezik magyar állampolgársággal. Nem tudunk, és nem is akarunk a Vasassal financiális téren versenyezni. Döntő lehet az anyagi háttér, de a szakmai munka is legalább ilyen súllyal esik latba.”

A sportigazgató hozzátette: a legtöbb, magyar válogatottsággal nem rendelkező futballistával közös megegyezéssel szerződést bontanak, akiért pedig érdeklődés mutatkozik, azt eladják.

„A távozó játékosokra áttérve a június 30-án lejáró szerződésűek velünk kezdik el a felkészülést, és Kondás Elemér javaslatára ülünk le a hosszabbításról tárgyalni, vagy éppen elválunk. A külföldi kölcsönjátékosok értelemszerűen távoznak, míg a többi, magyar állampolgársággal nem rendelkező labdarúgóval közös megegyezéssel szerződést bontunk. Ez alól kivételt a piacképes játékosok jelentenek, akik játékjogát értékesíthetjük. Azt is elárulom, hogy két külföldi labdarúgó iránt élénk érdeklődés mutatkozik. Nem szándékozzuk a magyar állampolgárságú játékjogát értékesíteni, nyomatékosítom, hogy például Molnár Gábor sem eladó, ő a DVTK labdarúgója marad (kivéve, ha visszautasíthatatlan ajánlatot kapunk érte egy külföldi csapattól, de erre kevés esélyt látok).”

Borítókép: dvtk.eu

További tartalmak