Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szerhij Rebrov megtörte a csendet: Ha az FTC-nél meghoztak egy döntést, akkor értesítsenek!

Szerhij Rebrov megtörte a csendet: Ha az FTC-nél meghoztak egy döntést, akkor értesítsenek!

zbirna.com
Szerhij Rebrov, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzője megtörte a csendet, és az ukrán médiában reagált az elmúlt hetek pletykáira.

 

Az ukrán vezetőedző a zbirna.com nevű portálnak adott interjút – mint Szerhij Rebrov elmondta, olvasta az elmúlt időszakban felröppent pletykákat, s noha eleinte úgy gondolta, ezekre nem reagál, most úgy döntött, hogy elmondja a saját gondolatait a történtekkel kapcsolatban.

„Mint általában, mindenki verziójában van igazság. Sokáig hallgattam, találkoztam a hírekkel, de nem akartam ezeket kommentálni, tiszteletben tartva, hogy élő szerződésem van a Ferencvárossal. De eljött az ideje, mert ez az egész szituáció kezd zavaróvá válni” – kezdte Rebrov.

„Az év elején akadtak olyan lépések az FTC átigazolási politikájában, amikkel nem értettem egyet, ezt jeleztem is Kubatov Gábor elnöknek. Úgy gondolom, hogy miután nyertem három bajnoki címet a csapattal, és bejutottunk a Bajnokok Ligájába is, mindenképp megérdemlem, hogy elmondhassam a véleményemet, mielőtt új játékosokat igazolnak. Az elnök biztosított róla, hogy a belegyezésem nélkül nem hoznak új játékost, ezt követően a klub mégis új futballistát szerződtetett. Én erre természetesen reagáltam, és Varga Sándorral, az ügynökömmel lefolytatott beszélgetés során azt mondtam, hogy így nem folytatom tovább. Nem volt szó szerződésbontásról és távozásról. Megkértem az ügynökömet, hogy ezt jelezze az elnöknek is, hogy leülhessünk és megbeszélhessünk mindent.”

Rebrov elmondta, a kommunikáció hiánya bántja.

„Eltelt majdnem négy hónap, de erre a megbeszélésre nem került sor, noha Kubatov Gábor többször is elmondta az újságíróknak, hogy szeretne velem beszélni. Megértem, hogy ő a kormányban is tevékenykedik, de a Ferencvárosnak milliók szurkolnak, akiknek fontos a klub sorsa. Az emberek megállítottak az utcán és azt kérdezgették: Szerhij, miért mész el? Minden csapatnál akadnak félreértések és nézeteltérések, de ezeket a problémákat konstruktívan, hétköznapi kommunikáció útján meg kell oldani, nekem azonban sosem sikerült találkoznom az elnökkel.”

A tréner kiemelte, hogy tiszteletben tarja a megállapodását a magyar rekordbajnokkal.

„Még egy évig szerződésem van az FTC-vel, és tiszteletben tartom a megállapodást. Nem vagyok olyan, aki az első adandó alkalommal máshova rohanna, ha jobb ajánlatot kap. Nekem ilyen a karakterem. Ha együtt dolgozom valakikkel, hiszek ezekben az emberekben, nem tudok csak úgy szerződést bontani. És örülök, hogy a Fradiban maradtam. Amikor elkezdem a megbeszéléseket egy új klubnál, a kölcsönös tisztelet az edzők a játékosok, a menedzsment között mindig a legfontosabb volt. Ami most történik, hozzám képest ronda, és ami fontosabb, furcsa. Végül is a hároméves ittlétem alatt jó kapcsolataim voltak, sikereket értünk el, és mindig hálás leszek az FTC vezetőinek, hogy idehívtak, mint ahogy a szurkolóknak is, akik mindenben támogattak. De eljött az ideje, hogy én is megkapjam a tiszteletet. Ha meghoztak egy döntést, akkor értesítsenek!”

Rebrov a kérdésre, miszerint maradna-e a Ferencvárosnál, egyértelmű választ adott.

„Igen, a tervek szerint a csapat június 8-án térne vissza a nyaralásból, de a tudomásomra jutott, hogy a sportigazgató már június 4-ére összehívta a játékosokat és az edzői stábot.”

Az ukrán tréner hozzátette, nem tudja, hogy a zöld-fehéreknél azt akarják-e elérni, hogy ő mondjon fel, ezáltal elkerülve a kártérítés kifizetését.

„Erről jelenleg csak találgatni tudunk, de egyébként a kártérítés összege egyáltalán nem olyan magas, mint amiről a sajtó írt. Messze nem egymillió euróról van szó. De számomra ez elvi kérdés, mert nem szándékoztam elhagyni a Ferencvárost, szerettem itt dolgozni. Azonban ha a klub a hátam mögött mást kér a játékosoktól, akkor az azt jelenti, hogy a Ferencvárosnál már döntöttek. Jelenleg azt tervezem, hogy június 8-án én Budapesten leszek, ahogy az korábban meg lett beszélve. Akkor talán kapok valami magyarázatot.”

A szakember a portálnak elmondta, valóban vannak megkeresései, ugyanakkor egyelőre mindenkinek ugyanazt a választ adta: érvényes szerződése van a Ferencvárossal, ha ez megszűnne, akkor tárgyal a jövőjéről.

Az ulloi19.hu portál egyébként a nyilatkozat kapcsán megjegyzi, tudomása szerint a klub birtokában van egy írásos papír, amely szerint Rebrov felmondott.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak