Musorujsag
Élő Eredmények

Az Eb-résztvevők közül a magyar válogatotté a második leghosszabb veretlenségi sorozat

Az Eb-résztvevők közül a magyar válogatotté a második leghosszabb veretlenségi sorozat

m4sport.hu
A sorozatnak köszönhetően Eb-résztvevő a Rossi-csapat, a vb-selejtezőkön is veretlen és a Nemzetek Ligája A osztályába is feljutott.


A magyar labdarúgó-válogatott tíz mérkőzés óta veretlen, és ennél jobb mutatóval csak az olaszok rendelkeznek a pénteken rajtoló Európa-bajnokság résztvevői közül. Marco Rossi csapata legutóbb tavaly szeptemberben az oroszok elleni hazai Nemzetek Ligája találkozón kapott ki.

Azóta legyőzte többek között a törököket és a szerbeket az NL-ben, míg a bolgárokat és Izlandot Európa-bajnoki pótselejtezőn. Az idei három vb-selejtetőn két magabiztos idegenbeli győzelem mellett egy lengyelek elleni döntetlen a mérleg. A kiváló eredmények értékét növeli, hogy a tíz mérkőzésből kilenc tétmeccs volt.

A veretlenségnek köszönhetően a válogatott résztvevője lehet az Eb-nek, emellett feljutott a Nemzetek Ligája A osztályába is. A veretlenség kedd este 11 meccsesre nőhet, Gulácsiék az Eb előtti utolsó felkészülési meccsükön a tornáról lemaradó Írországot fogadják.

Az élmezőnybe a mieink mögé még olyan csapatok fértek, mint Belgium (8 veretlen meccs) Spanyolország és Svájc (7-7), vagy Franciaország és Törökország (6-6)

A magyar válogatott legutóbbi 10 mérkőzése:
Bulgária – Magyarország 1 : 3 Eb-pótselejtező
Szerbia – Magyarország 0 : 1 NL-csoportmeccs
Oroszország – Magyarország 0 : 0 NL-csoportmeccs
Magyarország – Izland 2 : 1 Eb-pótselejtező
Magyarország – Szerbia 1 : 1 NL-csoportmeccs
Magyarország – Törökország 2 : 0 NL-csoportmeccs
Magyarország – Lengyelország 3 : 3 vb-selejtező
San Marino – Magyarország 0 : 3 vb-selejtező
Andorra – Magyarország 1 : 4 vb-selejtező
Magyarország – Ciprus 1 : 0 felkészülési mérkőzés

További tartalmak