Musorujsag
Élő Eredmények

Új szerepkörben folytatja a Budapest Honvéd ikonja

Új szerepkörben folytatja a Budapest Honvéd ikonja

m4sport.hu
A labdarúgó NB I-es Budapest Honvéd a hivatalos honlapján tudatta, hogy Djordje Kamber az alakulat második számú csapatában játékosként, valamint a szakmai stábban is tevékenykedik majd a folytatásban.

 

A 37 esztendős bosnyák védő 2015 nyarán került a kispesti együtteshez, melynek színeiben azóta összesen 173 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, ezüstérmet, illetve Magyar Kupát is ünnepelve a Budapest Honvéddal.

Djordje Kamber a klub tájékoztatása szerint a következő szezontól a második számú csapatnál tevékenykedik majd – mint a közlemény fogalmaz, Kamber „mentorként, edzőként, játékosként segíti a Budapest Honvéd második alakulatát.”

„Kambi nagyon sokat tett az elmúlt években a Honvédért. Vezére volt a csapatnak, megalkuvás nélkül küzdött, szívét-lelkét kitette a pályán és az öltözőben is fontos szerepet töltött be. Persze nem egyszerű amikor egy komoly játékoskarrier után az ember életében egy újabb állomás jön, de azt gondolom, hogy mindenki számára megfelelő döntést hoztuk. Azt szeretnénk, ha Kambi a pályafutása alatt felhalmozott tudást és a rá jellemző mentalitást átadná a fiatalabb korosztály számára is. Ezt legjobban a közvetlen közelükben, a második csapat edzésein és mérkőzésein tudja megtenni. Már csak a jelenlétével is hiszen az edzéseken végig ott lesz az a szemlélet, ami segíti a fiatal tehetségeink fejlődését” – mondta el Kun Gábor, a Budapest Honvéd ügyvezetője.

Kamber hozzátette, a továbbiakban is futballozik majd, csak más módon, mint eddig.

„Boldog vagyok, hogy továbbra is a Honvédnál lehetek, köszönöm ezt a lehetőséget. Nagy megtiszteltetés és egyben felelősség is ez a feladat. Az agyam már tudja, hogy vége a profi karrieremnek, de a szívem még fáj egy kicsit. Úgy éreztem, hogy sose elég a fociból, mert annyira szeretem a játékot, azonban tisztában vagyok azzal is, hogy eljött az ideje annak, hogy a második oldalon folytassam a pályafutásomat. Szóval továbbra is focizom majd, csak más módon, mint eddig.”

Borítókép: Facebook/Budapest Honvéd

További tartalmak