Musorujsag
Élő Eredmények

Bolla Bendegúz a Wolverhampton Wanderersnél folytatja – hivatalos

Bolla Bendegúz a Wolverhampton Wanderersnél folytatja – hivatalos

m4sport.hu
A MOL Fehérvár bejelentése szerint Bolla Bendegúz az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Wolverhampton Wanderersnél folytatja a pályafutását.

 

A 21 esztendős, kétszeres magyar válogatott védő a MOL Fehérvár közleménye szerint végleges transzferrel a Wolverhamptonhoz kerül, ugyanakkor Bolla Bendegúzt az angolok a 2021–2022-es szezonra kölcsönadták a svájci Grasshoppers (Grasshopper Club Zürich) együttesének. A klubváltást a Wolverhampton Wanderers is megerősítette a hivatalos honlapján, arról azonban nem ejtett szót, hogy a játékos hány évre kötelezte el magát.

Bolla eddig 55 meccset játszott a magyar élvonalban a ZTE, valamint a Fehérvár színeiben – a jobbhátvéd az előző idényben remekelt a fehérváriaknál, 27 bajnokin öt gólpasszt is kiosztott, amivel felhívta magára Marco Rossi szövetségi kapitány figyelmét, aki kiemelkedő teljesítménye után be is hívta a válogatottba.

Bolla az Európa-bajnokságot megelőző két felkészülési meccsen, Ciprus és Írország ellen meg is kapta a lehetőséget a nemzeti együttesben.

A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK MEG! (Fotók: Bertalan Ádám)

Seyi Olofinjana, a Grasshoppers technikai igazgatója köszöntötte Bollát a svájci csapatnál.

„Örömmel üdvözölhetjük Bollát nálunk. Az elmúlt idényben megmutatta, hogy hatalmas lehetőségek rejlenek benne. Fiatal kora ellenére rengeteg tapasztalatot szerezhetett a válogatottban, ezáltal a nemzetközi színtéren is.”


A Wolverhampton Wanderers 2018-ban jutott vissza a Premier League-be, ahol kétszer a hetedik, legutóbb pedig a 13. helyen végzett. A Grasshoppers 2019-ben esett ki a svájci élvonalból, ahová az elmúlt idény másodosztályú küzdelmeinek megnyerésével jutott vissza – az ideiglenes megbízatású Kádár Zoltánnal a kispadon.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1775405"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A jobbhátvéd a 2021/22-es szezont kölcsönben a Grasshopper Club Zürichnél kezdi meg
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2021/07/AB_L4477-1080x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Fotó: Bertalan Ádám

További tartalmak

Kapcsolódó hírek