Musorujsag
Élő Eredmények

Sigér a Zalgiris Vilnius ellen BL-meccsről: Nekünk kell dominálni

Sigér a Zalgiris Vilnius ellen BL-meccsről: Nekünk kell dominálni

m4sport.hu/fradi.hu
A Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában a nyolcszoros litván bajnok Zalgiris Vilnius lesz a Ferencváros ellenfele, amely az észak-ír Lienfieldet 5-2-es összesítéssel búcsúztatta az első körben. A selejtezősorozat második fordulója előtt a középpályás Sigér Dávid nyilatkozott a magyar bajnokhonlapjának.

Az FTC válogatott játékosa a keddi mérkőzés előtt kiemelte, hogy nem szabad az ellenfelet engedni, hogy kibontakozzon, mert önbizalmat nyerhet, ahogyan olykor a koszovói Prishtina játékosai az első fordulóban.

“Úgy gondolom, hogy a Prishtina elleni meccshez hasonlóan a Zalgiris ellen is nekünk kell dominálni, nekünk kell megszabni a játék ritmusát. A Prishtina ellen mind a két összecsapáson voltak olyan periódusok, amikor meg tudtak lepni minket és kimondottan jó játékkal tudtak előrukkolni. Nekünk arra kell figyelni, hogy ezúttal ne adjuk meg az esélyt ellenfélnek, hogy éljen az ilyen lehetőségekkel, ehhez pedig az kell, hogy sokkal jobban koncentráljunk. Nagy türelemre lesz szükség, az elsőtől az utolsó percig fókuszálnunk kell, gyorsan kell járatni a labdát, hogy helyzeteket tudjunk kialakítani, amelyekből biztosan tudunk értékesíteni annyit, hogy a mi javunkra dőljön el a párharc” – mondta Sigér, aki az első, hazai mérkőzésen nagyon számít a klub szurkolóinak segítségére.

“Koszovóban sajnos zártkapus mérkőzésen kellett pályára lépnünk, és az UEFA szabályai miatt amúgy sem kísérhettek volna el a drukkereink. De szerencsére kedden ismét hazai pályán kezdhetjük a párharcot. Ugyanaz lesz a tervünk, mint két héttel korábban, azaz a szurkolóink támogatásával, remek hangulatban olyan előnyt kiharcolni, amivel a visszavágón kontrollálni tudjuk a párharc alakulását. Szeretnénk minden szurkolónkat arra kérni, hogy az eddig megszokott óriási hangerővel bíztasson minket, de másokat sértő vagy kirekesztő rigmusok ne legyenek a stadionban. Ha kérhetem, senki se szidja az UEFA-t, mert arra most különösen kényes ez a szervezet. Mutassuk meg ismét, hogy miénk a legjobb szurkolótábor Európában.”

Borítókép: Budapest, 2021. július 6. Qendrim Zyba, az FC Prishtina és Sigér Dávid, a Ferencváros játékosa. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak