Musorujsag
Élő Eredmények

A Benfica is megemlékezett Fehér Miklósról

A Benfica is megemlékezett Fehér Miklósról

m4sport.hu
Ma lenne 42 éves Fehér Miklós, aki tragikusan fiatalon, 24 éves hunyt el a Benfica labdarúgócsapatának játékosaként. A lisszaboni klub nem feledte egykori magyar játékosa születésnapját.

Fehér Miklós 2004. január 25-én ment el. A magyar válogatott mezét 25 alkalommal magára öltő támadó akkor a Benfica játékosa volt.

Azon a napon a Benfica a Guimaraes otthonában játszott bajnoki mérkőzést. Fehér Miklós csereként lépett pályára a meccsen. A magyar csatár csereként az 59. percben lépett pályára. Már a ráadás perceiben időhúzás miatt sárga lapot kapott. Pillanatokkal később előrehajolt, majd összeesett. A hazaiak és a Benfica orvosai is megpróbálták újraéleszteni, amíg a mentő meg nem érkezett. A kórházban is tehetetlenek voltak az életéért küzdő doktorok, éjfél előtt nem sokkal mondták ki a halál beálltát, melynek oka hirtelen szívmegállás és hypotermiás cardiomyopathia volt.

Temetésére, Győrbe elkísérte a teljes csapat és stábtagok, később a lisszaboni klub stadionjában mellszobrot is emeltek emlékére, visszavonultatták a 29-es mezt.

Sírjánál megígérték, hogy érte is megtesznek mindent, hogy elhódítsák a bajnoki címet. A csapat betartotta ígéretét, és immáron a bajnoki trófeával újra ellátogattak a győri temetőbe.

2004 óta születése és haláli napján is megemlékezik róla a klub és annak népes szurkolótábora.

„Fehér Miklós ma lenne 42 éves. Soha nem feledünk!”

A klub mellett szurkolók, de még a Benfica múzeuma is jelezte, hogy nem felejtenek, „örökké egy maradsz közülünk”.

Borítókép: Fehér Miklós 2003-ban - fotó: MTI/EPA/Antonio Cotri

További tartalmak