Musorujsag
Élő Eredmények
×

Guzmics Richárd hét év után visszatért a Haladáshoz

Guzmics Richárd hét év után visszatért a Haladáshoz

m4sport.hu
A labdarúgó NB II-ben szereplő Haladás három új labdarúgó, Guzmics Richárd, Tóth-Gábor Kristóf, Monori Norbert érkezését jelentette be. A szombathelyi klub emellett arról is beszámolt, hogy az együttestől távozik Dragóner Filip.

A szabadon igazolható Guzmics Richárd hét év után tért vissza a nevelőcsapatához. A 28-szoros válogatott, 34 esztendős hátvéd korábban a lengyel Wisla Kraków, a kínai Jenpien Funde, a szlovák Slovan Bratislava és a Mezőkövesd játékosa volt, 2021 áprilisa óta azonban nincs csapata.

„Hét éve mentem el, ezalatt sok minden történt velem. Lengyelországban játszottam három szezont, ott lettem kész játékos, ott lettem kész a válogatott megmérettetésre. Játszottam a 2016-os Európa-bajnokságon, rendkívül sok tapasztalatot szereztem, szeretném ezt most átadni a játékostársaknak. Bízom benne, hogy a jelenlétemmel tudok segíteni, és ha fizikailag utolérem magam, akkor a pályán is a csapat hasznára válok” – mondta a sajtótájékoztatón Guzmics Richárd.

Tóth-Gábor Kristóf is ismerős lehet a szombathelyieknek, hiszen az Illés Akadémián nevelkedett. A csatárt 2020-ban szerződtette a Budapest Honvéd, ám a fővárosiaknál nem tudott megragadni, kölcsönben két másodosztályú csapat, a Siófok, majd a Kazincbarcika színeiben is pályára lépett a 2020–2021-es szezonban. A 19 éves labdarúgó a legutóbbi idényben elvétve kapott játéklehetőséget, így két év után visszatér a Haladáshoz.

Továbbá bemutatták Monori Norbertet, aki a megyei I. osztályú Zsámbéktól érkezett. A 22 éves csatár az előző idényben 29 bajnokin 48 (!) gólt szerzett.

A Haladás emellett azt is bejelentette, hogy szerződést bontott Dragóner Filippel. A 23 éves csatár az előző szezonban 17 bajnokin három góllal és egy gólpasszal segítette a szombathelyi csapatot. A 2021–2022-es idényben, a bajnokság első két fordulójában nem kapott játéklehetőséget.

Borítókép: MTI/Máthé Zoltán

További tartalmak