Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Még nem fogtam fel” – Laczkó Zsoltnak megtisztelő, hogy Rossi stábjához tartozhat

„Még nem fogtam fel” – Laczkó Zsoltnak megtisztelő, hogy Rossi stábjához tartozhat

m4sport.hu
Laczkó Zsoltot szerdán a magyar labdarúgó-válogatott szakmai stábjának legújabb tagjaként mutatta be a Magyar Labdarúgó Szövetség, a jövőben a nyáron az MTK-hoz távozó Giovanni Costantino helyét hivatott betölteni, videoelemzői és pályaedzői feladatokat fog ellátni.

Marco Rossi kerethirdető sajtótájékoztatóján a 34 éves Laczkó beszélt a kinevezéséről és az előtte álló feladatokról is.

„Nagyon nagy megtiszteltetés hogy a magyar válogatott szakmai stábjához tartozhatok. Amikor Marco hívott és mondta ezt a lehetőséget, nem sokáig gondolkodtam. Mindent meg fogok tenni, hogy a válogatott játékosoknak tudjak segíteni. Még nem nagyon fogtam fel, hogy a válogatott szakmai stábjában vagyok, de idővel, gondolom, ez sikerülni fog.”

„A rám bízott feladatoknak és elvárásoknak maximálisan próbálok majd megfelelni, nagy a felelősség rajtam, hiszen Magyarország legjobb játékosaival és egy nagyon jó edzővel, egy nagyon jó emberrel dolgozhatok együtt, aminek próbálok megfelelni” – tette hozzá.

„Pályaedzői feladatokról van szó, emellett a játékosok és mérkőzések elemzéséről, a videoelemző segítségéve, akár a pályán lévő feladatokról. Mindig meg lesz konkrétan határozva, mi a feladatom, erre az időszakra is megvolt, már játékosokat és mérkőzéseket kellett néznem. Vasárnap kezdődik az edzőtábor Telkiben, ott már pályaedzői feladataim lesznek.”

forrás: M4 Sport

A sajtótájékoztatón Marco Rossi is beszélt a kiválasztás hátteréről:

„Tudtuk, hogy az Eb után már nem számíthatunk az U21-es csapat élén dolgozó Gera Zoltánra, az egy vészhelyzet volt” – utalt Giovanni Costantino júniusi kiválására a szövetségi kapitány, aki külön köszönetet mondott Gera Zoltánnak a nyári Európa-bajnokságon végzett munkájáért.

„Meggyőződésem, hogy Zsolt a lehető legjobb módon tudja majd őt helyettesíteni. Ki kellett egészítenünk a stábot, hogy pályaedzői szinten támogatást nyerjen a csapat, a videoelemzések területén Beregi István korábbi feladata hárul rá.”

A magyar labdarúgó-válogatott jövő csütörtökön az Eb-döntős angolokat fogadja a Puskás Arénában, három nappal később az albánok vendégeként lép pályára, majd szeptember 8-án az andorraiakkal játszik, ugyancsak otthon. A mérkőzéseket az M4 Sport közvetíti élőben.

Marco Rossi szerdai sajtótájékoztatója a lejátszóra kattintva teljes egészében megtekinthető.

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Marco Rossi: Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy bárkit lenézzünk
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a szerdai kerethirdetés után beszélt az újonnan behívott Tamás Márkról, valamint a sérülésből visszatérő Szoboszlai Dominikról is. A szakember emellett kiemelte, hogy véletlenül sem nézhetik le az ellenfeleiket,emellett kifejezetten arra kérte a szurkolókat, hogy ne illessék negatív jelzőkkel az ellenfél játékosait, ne sértegessenek senkit, nehogy a nemzetközi szövetség zárt kapus büntetést szabjon ki a válogatottra.
Magyar futball