Musorujsag
Élő Eredmények

Az NB I gólkirálya a DAC-nál folytatja

Az NB I gólkirálya a DAC-nál folytatja

m4sport.hu | Szerző: Kun Dániel
Hahn János, az OTP Bank Liga előző idényének gólkirálya - a korábbi sajtóhíreknek megfelelően - a dunaszerdahelyi DAC-nál folytatja pályafutását.

A válogatott játékos, aki jelenleg Marco Rossi keretével tart Albániába a vb-selejtezőre, kétéves szerződést kötött a dunaszerdahelyi csapattal. A kontraktus opcionálisan további egy évvel meghosszabbítható.

A 26 éves támadó a Paksnál kezdte pályafutását és a 2013-14-es idényen kívül – amikor a Puskás Akadémiában futballozott – egész karrierjét nevelőegyesületénél töltötte, amelynél 232 mérkőzésen 69 gólt és 14 gólpasszt jegyzett az első és második csapatban.

Legerősebb bajnoki idénye egyértelműen a 2020-21-es volt, 28 OTP Bank Liga-összecsapáson 22 gólt rúgott, amihez 5 gólpasszt is hozzátett. Kimagasló teljesítménye gólkirályi címet jelentett, ráadásul amióta 12 csapatos a bajnokság, senki nem szerzett még 22 gólt egy idényben. A bajnoki találkozók mellett 3 Magyar Kupa-meccsen léphetett pályára, ezeken a találkozókon 2 találattal segítette övéit.

Csapatával az előkelő negyedik helyen végzett, válogatott meghívót is kapott. 2021. június 4-én debütált a Ciprus elleni barátságos meccsen, ami dupla öröm volt számára, mert azon a napon született kislánya, Sára is. Marco Rossi az Európa-bajnoki keretbe is beválogatta, a Eb-n azonban nem lépett pályára.

A dunaszerdahelyi szurkolók dörzsölhetik a tenyerüket Hahn érkezésével kapcsolatban, hiszen a paksi nevelés a mostani szezonban is kiválóan játszik, 4 meccsen 4 gólt szerzett.

A csallóköziek új igazolása a közmédiának nyilatkozott a váltással kapcsolatban: „Nagyon boldog és izgatott vagyok, alig várom, hogy csatlakozhassak a csapathoz. Holnap utazunk Albániába vb-selejtezőre, majd jön az itthoni Andorra elleni meccs. Valószínűleg azután fogok tudni csatlakozni.

Sokat segített a döntésben, hogy Schäfer Andrással a válogatottban már csapattársak. „Schäferrel sokat beszélgettem a klubról, csupa jót mesélt, de én is tisztában voltam a közeggel, a szurkolótáborral.”

Komoly célokkal érkezik Dunaszerdahelyre: „Bajnoki címért szeretnék küzdeni a DAC-cal. Az utóbbi években megmutatták, milyen minőséget képviselnek. Igaz, a mostani szezon nehezen indult, de a csapategység és a játékosállomány adott a jószerepléshez.”

Borítókép: fotó: dac1904.sk

További tartalmak