Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szoboszlai: Ezen a két-három meccsen nem az igazi Szoboszlai Dominikot látták

Szoboszlai: Ezen a két-három meccsen nem az igazi Szoboszlai Dominikot látták

m4sport.hu
Türemet kért a szurkolóktól a magyar–andorrai vb-selejtező után a nyolc hónapos kihagyás után a hetekben visszatért Szoboszlai Dominik.

„Voltak már jobb meccseim is – kezdte értékelését az egygólos magyar győzelem után a középpályás, aki Lipcsébe igazolása után nyolc hónapot hagyott ki makacs sérülése után. – Egy ilyen sérülés után a Bundesligában és a kupában egész jól összeszedtem magam, visszatértem. Szerintem ennél sokkal többet tudok kitenni a pályára, sokkal többet tudok kiadni magamból. Úgy gondolom, hogy minden játékos életében van olyan, hogy nem sikerülnek meccsek, nemcsak egy, több meccs is.”

„Szerintem az előző két meccsen nem azt a Szoboszlai Dominikot látták az emberek, aki valójában vagyok. De nem hiszem, hogy van olyan focista, aki minden meccsen a maximumot tudja hozni.”

Az RB Leipzig középpályása – aki a hónap legjobb fiataljának járó díjra is esélyes a Bundesligában – a szünetben csereként lépett pályára Andorra ellen, és amondó, bár ez sem az igazi Szoboszlai volt, „jobban szállt be”, mint amit Anglia, vagy Albánia ellen nyújtott.

„Egy kis türelmet kérek mindenkitől. Vissza fogok térni!” – jelentette ki.

Hozzátette, valóban úgy állt a helyzet, hogy a megsérülő Gulácsi Péter és az eltiltott Willi Orbánhoz hasonlóan ő is visszatér Lipcsébe, ám „úgy volt vele, ilyen két meccs után nem tud elmenni, és itt hagyni a csapatot”.

„Úgy gondoltam, hogy megérdemli ez a több mint 60 ezer ember és mindenki a képernyők előtt, hogy mindent kitegyünk a pályára. Hogy én is amit elveszítettem Anglia és Albánia, azt vissza tudjam szerezni ma. Lehet, hogy nem olyan ellenfél volt, de egy ilyen meccset is ugyanúgy meg kell nyerni, mint az összes többit. Az albánok ellen volt egy mélypontunk, ebből az első lépést megtettük kifelé. Innen már csak felfelé van!”

Klubcsapatával a hétvégén a Bayern ellen játszik, majd a Bajnokok Ligájában a Manchester City ellen lépnek pályára, ám Szoboszlai egyelőre nem foglalkozik a két sztárcsapat elleni meccsel.

„Egyelőre örülök, hogy egy kis mosolyt, kis boldogságot tudtunk az emberek arcára csalni. Nagyon-nagyon köszönjük, hogy ma is közel telt ház volt. Őszintén megmondom, nem gondoltam volna, de tényleg köszönjük, mert végig szurkolás volt. Szívünket-lelkünket kitettük a pályára.”

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szalai Ádám: Ez szörnyű volt
A támadó szerint csak a három pont megszerzése és a szurkolók hozzáállása, amit pozitívumként tud kiemelni az Andorra elleni vb-selejtezőről.
Magyar válogatott
Bohózatba illő öngólt úszott meg a magyar válogatott
Egy magyar bedobás utáni rossz passz hátul, ide-oda pattogó labda, amely végül Botka lábáról pattant Fiolára, onnan pedig a kapuba. A partjelző és a VAR azonban lest látott, így nem a miénk az év potyája.
Magyar válogatott