Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Ferencváros emberhátrányban is nyerni tudott a Budapest Honvéd otthonában

A Ferencváros emberhátrányban is nyerni tudott a Budapest Honvéd otthonában

m4sport.hu/MTI
A Ferencváros emberhátrányban is legyőzte 1–0-ra a Budapest Honvédot a labdarúgó NB I 6. fordulójában.

Összefoglaló:

OTP Bank Liga, 6. forduló
Budapest Honvéd FC-Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)
Bozsik Aréna, 4046 néző, v.: Karakó
gólszerző: Nguen (16.)
sárga lap: Pantelic (25.), Zsótér (48.), Klemenz (58.), illetve R. Mmaee (31.), S. Mmaee (87.)
kiállítva: Botka (23.)

Budapest Honvéd:
Szappanos – Lovric, Batik, Klemenz, Tamás K. (Balogh N., 72.) – Pantelic (Nono, a szünetben), Hidi (Eppel, 61.) – Bőle (Machach, 72.), Zsótér (Talys, 84.), Nagy D. – Lukic

Ferencváros:
Dibusz – Botka, Blazic, S. Mmaee, Civic – Vécsei, Laidouni – Zubkov (Wingo, 26.), Zachariassen (Uzuni, 65.), Nguen (Somália, 65.) – R. Mmaee

Jó iramú, kiegyenlített mezőnyjátékkal indult a találkozó, aztán a 16. percben a vendégek szereztek vezetést: Nguen 15 méterről, középről, fordulásból leadott lövése a blokkolni szándékozó Batik kézfején is irányt változtatott még. Támadásban maradt, de a 23. percben megfogyatkozott a vendégcsapat: Botka rántotta le a 16-os előterében a ziccerben lévő Nagy Dominikot, amiért piros lapot kapott. A Honvéd próbálta érvényre juttatni létszámfölényét, de csak rövid ideig volt képes irányítani a játékot. A Ferencváros gyorsan rendezte sorait, és a hajrában még lövésekre is futotta az erejéből.

A szünet után fegyelmezetten, zártan védekezett a vendégcsapat, az így területhez jutó hazaiaknak pedig lehetőségeik is adódtak. A Ferencváros kontrái azonban mindig veszélyt jelentettek, R. Mmaee a lécet is eltalálta, és később Szappanos bravúrjai kellettek ahhoz, hogy minimális maradjon a különbség. A hajrához közeledve támadó szellemű játékosok becserélésével kockáztatott a házigazda, amely kapura sokáig nem jelentett veszélyt, és a hajrában ugyan Dibuszt is megdolgoztatták a kispestiek, egyenlíteniük nem sikerült.

A Ferencváros legközelebb csütörtökön, az Európa-liga csoportkörében lép pályára, ahol a nyitófordulóban a Bayer Leverkusen vendége lesz.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak