Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bolit nemcsak az EL-keretből tette ki a Fradi, Stöger a jövőjéről beszélt

Bolit nemcsak az EL-keretből tette ki a Fradi, Stöger a jövőjéről beszélt

m4sport.hu
Érdekes Franck Boli helyzete a Ferencváros együttesében. Az elefántcsontparti csatár több fegyelmezetlenséget is elkövetett a közelmúltban, Peter Stöger vezetőedző az elmúlt hetekben két alkalommal is kitette a keretből, a második már az őszi Európa Liga-szereplésbe került a 27 éves játékosnak, akinek ennek ellenére is lehet még jövője a zöld-fehéreknél.

Az nem tisztázott, pontosan mit követett el Boli, de az biztos, hogy Stöger büntetésből nem számol vele az Európa Liga csoportkörében és a jelek szerint egy ideig a magyar bajnokságban sem.

A Ferencváros vezetőedzője először augusztus elején, a Slavia Prague elleni BL-selejtező első mérkőzésén hagyta ki a meccskeretből Bolit, mert nem volt megelégedve a Kisvárda elleni vesztes szezonnyitón mutatott hozzáállásával, valamint az edzésmunkájával sem.

fotó: MTI/Illyés Tibor

Úgy tűnt, a 2019 nyarán igazolt csatárra hatott a fegyelmezés, mert a Slavia elleni visszavágón már újra ott volt a keretben, igaz, pályára nem lépett, de az azt követő hétvégén a Mezőkövesd ellen már kezdett, sőt duplázott is. Stöger is úgy nyilatkozott, Boli újra maximálisan teljesít az tréningeken, elégedett vele.

A Mezőkövesd ellen szerzett két gólja után négy nappal a Young Boys elleni BL-selejtező rájátszásának első mérkőzésén is kétszer betalált, majd a visszavágó elleni is kezdőként lépett pályára. (A párharcot a Ferencváros 6-4-es összesítéssel elveszítette, így jutott az Európa Liga csoportkörébe.)

Ekkor jött az újabb fordulat, Boli neve a következő bajnokin, a Debrecen ellen ismét nem szerepelt a Ferencváros keretében. Egyes értesülések szerint előbb betegségre hivatkozva hagyott ki edzést, majd engedély nélkül utazott el, erre válaszul pedig Stöger nem nevezte az Európa Liga keretbe, pedig góljaira biztosan nagy szüksége lenne a csoportkör jövő csütörtökön a Leverkusen vendégeként kezdő együttesnek.

Boli idő közben debütált az elefántcsontparti válogatottban – eközben vált hivatalossá, hogy ősszel nem léphet pályára az Európa Ligában. A Mozambik elleni vb-selejtezőn 28 percet játszott, Kamerun ellen kispados volt.
Visszatérése után kiderült, a Ferencváros vezetése nemcsak az EL-keretből, de egyelőre az NB I-es csapatból is száműzte a támadót, akit a szombati, Honvéd ellen bajnokira sem nevezett Stöger.

Az M4 Sport a Honvéd elleni bajnoki előtt erről a döntésről kérdezte az osztrák szakembert:

„Pénteken beszéltünk vele mindenről, elmagyaráztuk neki a jelenlegi helyzetet, hogy nincs benne az EL-keretünkben. Tett olyan dolgokat, amik nem voltak rendben, jelenleg ez a döntésünk. A kapcsolat nem romlott meg teljesen, a következő hetekben nem lesz benne a keretben, ettől függetlenül lesz esélye visszaküzdenie magát a csapatba” – nyilatkozta a kezdő sípszó előtt a tréner.

Borítókép: fotó: MTI/EPA-KEYSTONE/Alessandro

További tartalmak