Musorujsag
Élő Eredmények
×

Horváth Ferenc: Sokadszorra tojjuk össze magunkat

Horváth Ferenc: Sokadszorra tojjuk össze magunkat

m4sport.hu
A Ferencvárostól 1–0-s vereséget szenvedő Budapest Honvéd vezetőedzője szerint játékosai nem hittek a győzelemben, pedig lett volna esély a sikerre az emberhátrányban játszó zöld-fehérek ellen. A Fradi edzője azt mondta, Botka a kiállítása miatt legalább pihentebben lép pályára az Európa-ligában.

„Kétféleképpen lehet pályára lépni: a vereségtől való félelemmel és a győzelembe vetett hittel, nálunk most a vereségtől való félelem volt. Nem hittek a győzelemben, mindenki attól félt, hogy ki fogunk kapni. Valószínűleg az én hibám, hogy nem tudtam velük elhitetni, hogy ezt a mérkőzést meg lehet nyerni – nyilatkozta Horváth Ferenc a mérkőzés után az M4 Sportnak. – Sokadszor tojjuk össze magunkat attól, hogy tavaly majdnem kiestünk, megijedünk mindentől, ez így sokáig nem mehet, ide harcosok kellenek és olyan játékosok, akik hisznek abban, hogy egy ilyen mérkőzést meg lehet nyerni, még akkor is, ha a nagy Ferencváros ellen játszunk. A lehetőségeink megvoltak, ezt a Ferencvárost ma meg lehetett volna verni. Mindenki szabadult a labdától, nagyon kevés játékos volt az, aki fel merte vállalni azokat a dolgainkat, amik edzésen szenzációsan mennek, azok ma nem mentek annyira jól, azokat nem mertük megcsinálni.”

Peter Stöger, a Ferencváros trénere szerint jól indult a mérkőzés, de a végén mégis örülni kellett a lefújásnak, hiszen Botka Endre kiállítása miatt 70 percet emberhátrányban játszottak. „Ez kicsit átírta a játékmenetet, de jól védekeztünk végig, talán egy-egy beadása volt csak az ellenfélnek, ami veszélyes volt, és nagyon jó helyzeteket is ki tudtunk alakítani. Botka kiállítása révén egy kicsit frissebb lesz csütörtökön, hiszen 20 percet játszott csupán” – utalt az osztrák edző arra, hogy a Ferencváros csütörtökön a Bayer Leverkusen otthonában kezdi meg az Európa-liga csoportkörét.

A korábbi honvédos Vécsei Bálint kiharcolt győzelemről beszélt, szerinte a Ferencváros a kiállítással magának tette nehézzé a mérkőzést. „Szerencsére mi szereztük az első gólt és meg is tudtuk tartani a vezetést. Hatvan percig voltunk emberhátrányban, de a gólon kívül is voltak lehetőségeink, ez mutatja a csapat erősségét, hogy mennyire egyben vagyunk. Amit elvárok magamtól, azt a mai meccsen hoztam, nagyon örülök, hogy győzelemmel hangoltunk az Európa-ligára.”

Batik Bence, a Honvéd újdonsült csapatkapitánya elismerte, hogy az első félidőben „katasztrofálisan” játszottak, a második játékrészre viszont teljesen más felfogásban jöttek ki, ebben segített a taktikai változtatás és a szünetben az öltözőben kapott „lecseszés”. „A második félidőben meg is voltak a helyzeteink, ha az elsőt berúgtuk volna, megvan a mérkőzés, de semmi nem ment be, úgyhogy gratulálnunk kell az ellenfélnek, hogy elvitték a három pontot.”

Borítókép: Horváth Ferenc (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Bolit nemcsak az EL-keretből tette ki a Fradi, Stöger a jövőjéről beszélt
Érdekes Franck Boli helyzete a Ferencváros együttesében. Az elefántcsontparti csatár több fegyelmezetlenséget is elkövetett a közelmúltban, Peter Stöger vezetőedző az elmúlt hetekben két alkalommal is kitette a keretből, a második már az őszi Európa Liga-szereplésbe került a 27 éves játékosnak, akinek ennek ellenére is lehet még jövője a zöld-fehéreknél.
Magyar futball