Musorujsag
Élő Eredmények

Honvéd-mezt kapott ajándékba Ferenc pápa

Honvéd-mezt kapott ajándékba Ferenc pápa

m4sport.hu
A katolikus egyházfőt Puskás Ferenc egykori iskolájának diákjai fogadták a Liszt Ferenc Repülőtéren, s egy 10-es számú, Puskás-feliratú mezt ajándékoztak neki.

Különleges ajándékot kapott a Budapestre látogató Ferenc pápa, aki az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében érkezett a magyar fővárosba. A Budapest Honvéd hivatalos honlapja számolt be róla, hogy a katolikus egyházfőt a kispesti Reménység Általános Iskola diákjai fogadták a Liszt Ferenc Repülőtéren, és meglepték egy 10-es számú, Puskás feliratú Honvéd-mezzel.

A nem mindennapi meglepetést – amelynek előkészítésében a Budapest Honvéd FC és a Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület is segített – Puskás Ferenc egykori iskolájának igazgatója, Géczy Árpád nyújtotta át a pápának.

I. Ferenc pápa egyébként nagy futballrajongó hírében áll, szerte a világon előszeretettel ajándékozzák meg a sportághoz köthető ereklyékkel, megkapta már többek között az AS Roma, az Inter, a Juventus, a Bayern München, a brazil és az argentin válogatott mezét is, ehhez az illusztris társasághoz csatlakozott most a kispesti együttes.

Borítókép: facebook.com/nek2021

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Horváth Ferenc: Sokadszorra tojjuk össze magunkat
A Ferencvárostól 1–0-s vereséget szenvedő Budapest Honvéd vezetőedzője szerint játékosai nem hittek a győzelemben, pedig lett volna esély a sikerre az emberhátrányban játszó zöld-fehérek ellen. A Fradi edzője azt mondta, Botka a kiállítása miatt legalább pihentebben lép pályára az Európa-ligában.
Magyar futball