Musorujsag
Élő Eredmények

Őrült hajrá: hiába lőtt vezető gólt a hosszabbításban, a ZTE ellen is nyeretlen maradt az Újpest

m4sport.hu/MTI | Szerző: Szepes Viktor
A változatlanul nyeretlen Újpest 2-2-es döntetlent játszott a vendég Zalaegerszeggel a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Újpest FC-Zalaegerszegi TE 2-2 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1308 néző, v: Solymosi
gólszerzők: Beridze (13.), Bjelos (92.), illetve Koszta M. (82.), Spoljaric (93.)
kiállítva: Pauljevic (70.)
sárga lap: Stieber (78.), illetve Huszti A. (60.), Gergényi (69.)
Újpest:
Banai – Pauljevic, Kastrati, Kutrumbisz, Antonov – Mack, Mitrovic – Stieber (Bjelos, 73.), Katona M., Beridze (Csongvai, 73.) – Tallo (Croizet, a szünetben)
ZTE:
Demjén – Huszti A. (Ubochioma, 70.), Lesjak, Serafimov, Gergényi – Bedi (Borukov, 76.), Sankovic – Zimonyi (Milovanovic, 33.), Tajti (Halilovic, a szünetben), Skribek (Spoljaric, 70.) – Koszta M.

A mérkőzés ünnepi hangulatban kezdődött: Nikola Mitrovic a 150. NB I-es mérkőzését játszotta a Paks ellen az előző fordulóban, őt köszöntötte az Újpest vezetősége.

A szerb középpályás bő tíz perccel később is főszereplő volt: nagyszerűen tálalt Giorgi Beridze elé, aki egy remek átvétel után higgadtan helyezett a zalaegerszegi kapuba, egyhónapos sérülését követően rögtön góllal tért vissza a georgiai támadó.

A folytatásban próbálta átvenni a kezdeményezést a ZTE, de csupán apróbb lehetőségekig jutott el, az Újpest kézben tartotta a találkozót. A 70. percben aztán váratlan esélyt kapott a vendégcsapat, miután Branko Pauljevic teljesen feleslegesen ütött oda Gergényi Bencének, Solymosi-játékvezető pedig némi hezitálás után piros-lapot mutatott fel a lila-fehérek hátvédjének.

Emberelőnyét hamar gólra váltotta a Zalaegerszeg, az első NB I-es meccsén szereplő Preslav Borukov hat perccel pályára lépése után gólpasszt adott, beadását Koszta Márk bólintotta a hálóba. A mérkőzésnek azonban még korántsem volt vége, a hosszabbításban Miroslav Bjelos találatával úgy nézett ki, hogy az Újpest behúzza a találkozót, de egy perccel később jött Josip Spoljaric gólja, ami megmentett egy pontot a ZTE számára.

A 2–2-es döntetlennel az Újpest elmozdult az utolsó helyről, de továbbra is nyeretlen az OTP Bank Liga idei kiírásában.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hányadikként végez az EL-csoportjában a Ferencváros? Szavazás!
Csütörtökön a Bayer Leverkusen vendégeként kezdi meg szereplését az Európa Liga Real Betisszel és a Celtic Glasgow-val teljes G csoportjában a Ferencváros. Kíváncsiak vagyunk, hogy olvasóink hányadik helyre várják a magyar csapatot: a továbbjutást jelentő első kettő valamelyikére, netán az Európai Konferencialigát érő harmadikra, vagy a végső búcsút jelentő negyedikre.
M4 - Lelátó