Musorujsag
Élő Eredmények

Szurkolói miatt fizethet a Ferencváros; fellebbez az Újpest az MLSZ-nél Pauljevic miatt

Szurkolói miatt fizethet a Ferencváros; fellebbez az Újpest az MLSZ-nél Pauljevic miatt

MTI
Három mérkőzésre szóló eltiltást kapott a hétfőn kiállított Branko Pauljevic (Újpest), míg Botka Endrének (FTC) egy bajnokit kell kihagynia a labdarúgó NB I-ben.

 

Pauljevic a ZTE elleni találkozón ütésért kapott piros lapot, Botkát pedig a Honvéd elleni meccsen állította ki a bíró. Az Újpest FC honlapja szerint Pauljevic az ellene elkövetett szabálytalanság után próbált kiszabadulni az őt lerántani igyekvő Gergényi Bence szorításából, amikor a kezével eltalálta a mögötte lévő futballista arcát.

„Klubunk magával a kiállítás tényével sem ért egyet, az eltiltás mértékét pedig mindenképpen rendkívül túlzónak találjuk, így a hivatalos eljárásnak megfelelően be fogjuk nyújtani a felülvizsgálati kérelmet” – áll a klub közleményében.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága legutóbbi határozatai szerint a Ferencvárosnak szurkolói rendzavarások miatt pénzbüntetést kell fizetnie. Az indoklás szerint az FTC drukkerei a Mezőkövesd és a DVSC elleni hazai és a Honvéd elleni idegenbeli bajnokin megbotránkoztató, obszcén kifejezéseket kiabáltak és pirotechnikai eszközöket használtak.

Borítókép: Ferencváros (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak