Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hazai vereséggel kezdte a vb-selejtezőt a női labdarúgó-válogatott

Hazai vereséggel kezdte a vb-selejtezőt a női labdarúgó-válogatott

MTI
Kétgólos vereséget szenvedett Skóciától a magyar női labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtező B csoportjának pénteki nyitófordulójában.

Amint a magyar szövetség (MLSZ) honlapja felidézte, korábban mindössze egy alkalommal találkozott egymással a két válogatott, 2017 szeptemberében, Telkiben, akkor 3-0 lett az eredmény vendégek javára.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett pénteki találkozón – a nemzeti együttest az első tétmérkőzésen irányító – Margret Kratz szövetségi kapitány együttese bő negyed óra után került hátrányba, amikor Szőcs kivédte ugyan Cuthbert büntetőjét, ám a kipattanót értékesítette a skót támadó.

A nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáján 22. helyen álló rivális a második félidőben előbb kapufáig jutott, majd szöglet után Thomas fejesével növelte előnyét a rangsorban 44. házigazdával szemben.

A csoportban az ukránok, valamint a Feröer-szigetek válogatottját 10-0-ra kiütő spanyolok szerepelnek még.

A magyarok kedden a spanyolok ellen folytatják szereplésüket.

A válogatott szövetségi kapitánya, Margret Kratz így kezdte értékelését a találkozó után:

„Egy elveszített mérkőzés után sosem lehet jó egy edző kedve. Az első félidőben voltak gyenge pontjaink, de azt gondolom, hogy jól szerveződtünk és a védelmünk is nagyon jó volt, sikerült szűkítenünk a területeket és nyomást gyakorolnunk. A tizenegyessel megszerzett skót vezetés után volt esélyünk az egyenlítésre, törést hozhattunk volna a mérkőzésbe és jobban kihasználhattuk volna a skótok gyengeségeit, de sajnos nem sikerült.”

A második félidőről már pozitívabb képet festett a szakember.

„Némi átállásra volt szükségünk, és úgy gondolom, hogy a második félidőben már harcosabb kedvet és sokkal több agressziót mutattunk, azt, amit a skótok már az első perctől fogva alkalmaztak. Ez egy pozitív jelenség volt. Húsz olyan perc volt, amikor közel voltunk a skótokhoz, mondhatnánk, hogy egy kicsit jobbak is voltunk, de ez tényleg csak húsz perc volt, viszont egy mérkőzésen legalább egy félidőre szükség van, amikor jobbak vagyunk az ellenfélnél. Ami a jövőt illeti, jól néz ki a helyzet, igaz, hogy a spanyol egy nagyon erős ellenfél és Európa legjobbjával lesz dolgunk, de ezekkel a kihívásokkal szembenézünk és nem fogjuk hagyni magunkat.”

Női világbajnoki selejtező, B csoport, 1. forduló:
Magyarország-Skócia 0-2 (0-1)
gól: Cuthbert (17.), Thomas (73.)

Borítókép: MLSZ

További tartalmak