Musorujsag
Élő Eredmények

A Fradi meccsre sem görcsölne rá – Nikolics tudja, jönni fognak gólok

A Fradi meccsre sem görcsölne rá – Nikolics tudja, jönni fognak gólok

MOL Fehérvár
Nikolics Nemanja szerint ugyanúgy nem szabad a MOL Fehérvárnak rágörcsölnie a Ferencváros elleni szerdai rangadóra, ahogy ő sem tette, mikor a szezon kezdetén egy darabig váratott magára az első gólja. Az OTP Bank Liga 2. fordulójából elhalasztott presztízsmeccs előtt a klubja készített interjút magyar válogatott csatárával.

A Fehérvár ugyan a mezőny egyetlen veretlenje, de hiába nyert kétszer az első két fordulóban elért döntetlenek után, a legutóbb ismét egy pontot szerzett.

Nikolics szerint azért fontos szempont, hogy a válogatott szünetet követően valójában csak egy napot edzhetett közösen a teljes csapat. „Úgy mentünk Mezőkövesdre, hogy nem is tudtunk készülni együtt. De ettől függetlenül a csapat hatalmasat küzdött és rengeteg energiát fektetett a győzelem megszerzésébe” – sajnálkozott a hosszabbításban elúszó győzelmen.

A 33 éves csatár dicséretesnek tartja, hogy a soproni kupameccset tartalékosan is magabiztosan hozták, bár a sérülések és a koronavírusosak miatt továbbra is sokan hiányoznak. Így nagy teherként is megélhetné, hogy nehezebben indult a szezonja. Az ötödik meccsén köszönt be először. Mégsem pánikolt, hiszen kellően rutinos és elég idős, ahhoz hogy ne görcsöljön, ha pár fordulón keresztül nem talál be.

„Aki csatár, az tudja, vannak olyan időszakok is, amikor nem jönnek a gólok. Ha megy a szekér, akkor egy játékosnak két lábbal a földön kell járni és megbecsülni minden helyzetet, minden gólt. Még edzésen is. De amikor meg nem jönnek, mert sajnos ez benne van, akkor nagyon kell bíznia saját magában. És dolgoznia azon, hogy minél előbb kijöjjön abból a helyzetből. Alibizés nélkül, csak a kemény munkában hinni, és előbb utóbb megfordul a kocka.”

„Voltak azért ilyen időszakok korábban, amikor még gólkirály is lettem, azokban a szezonokban is voltak csendes pihenők” – mondta a magyar bajnokságban korábban már háromszor, a lengyel és az amerikai ligában pedig egyszer-egyszer legeredményesebbnek bizonyuló játékos. Mivel az edzője, Szabics Imre és a sportigazgató Sallói István is csatár volt, tisztában voltak azzal, hogy megtörik a jég, hiszen nem azzal volt a gond, hogy ne adódnának lehetőségei. Ahogy „mondták, amikor egy csatár helyzetbe kerül, az fél gól. Az a nagyobb probléma, mikor oda sem kerül”.

Úgy érzi öt-hat gól maradt a lábában. De „lesznek olyan időszakok, mint például Mezőkövesden, amikor tényleg egyszer rúgtam kapura és betaláltam. Mondhatni helyzet nélkül”.

Elismételte, ahogy eddig, ezentúl is a munkában hisz. „Próbálok példát mutatni pályán és pályán kívül. Pontosan tudom, hogy a vezetőedző és a csapattársaim mit várnak tőlem.”

Tudja, hogy a játékosok a szurkolók és a média is nagy várakozással tekint a Ferencváros elleni találkozóra, ettől függetlenül hangsúlyozta, nem szabad rágörcsölniük. „Nem lesz fontosabb, mint a kupameccs, vagy mint a hétvégi Puskás Akadémia elleni. Hazai pályán minden mérkőzésen dominálni szeretnénk és eredményes focit játszani. Nagyon erős ellenfél vár ránk, tele önbizalommal. Minden apróságra oda kell figyelni, mert ilyen rangadókon, döntőnek bizonyulhatnak mind védekezésben, mind támadásban” – emelte ki maximális koncentráció fontosságát.

 

A MOL Fehérvár-Ferencváros mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu szerdán 20 órától élőben közvetíti.

Borítókép: Nikolics Nemanja (MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak