Musorujsag
Élő Eredmények
×

Varga Kevin csalódott, de a novemberi vb-selejtezőkön már mindenképp játszana

m4sport.hu/MTI
A válogatott szünet után már újra pályára lépne Varga Kevin, a magyar labdarúgó-válogatott és a török Kasimpasa játékosa.

Varga bokaszalagja szeptember elején az Európa-bajnoki döntős angolok elleni világbajnoki selejtezőn szakadt el, amikor a Puskás Arénában egy gyeptégla kifordult a lába alól. A vizsgálatok megállapították, hogy a külső oldalszalagok közül háromból kettő is elszakadt, ezért a felépülésére akkor hat hetet jósoltak az orvosok.

A Kasimpasa 25 éves támadója rögtön visszatért klubjához, ahol – mint azt az M1-nek hétfőn elmondta – rögtön megkezdték a rehabilitációt, többnyire napi két kezelést kap, amelyek mintegy három-négy órát vesznek igénybe. Bizakodó, mivel jól halad a felépülése, így amennyiben további tényezők nem hátráltatják, ennél hamarabb is visszatérhet.

„Elég jól halad a folyamat, szerencsére profi kezekben vagyok. Az októberi válogatott szünetben szeretnék már újra a csapattal mozogni, nyilván azok az edzések mutatják majd meg, hogy pontosan milyen állapotban van a bokám. Ha a válogatott szünet után újraindul a bajnokság, szeretnék minél hamarabb játszani. Az volt az egyik nagyobb csalódás ebben a sérülésben, hogy így az Albánia és Anglia elleni világbajnoki selejtezőkre nem tudtam felépülni, de a novemberiekre mindenképp szeretnék” – fogalmazott Varga Kevin.

A vb-selejtezős csoportban negyedik helyen álló magyarok jövő szombaton a harmadik albánokat fogadják a Puskás Arénában zárt kapus mérkőzésen, három nappal később pedig az Eb-döntős és a hatosban éllovas angolok ellen lépnek pályára a Wembley Stadionban. Novemberben San Marinót látja vendégül a nemzeti együttes, majd Lengyelországban fejezi be a kvalifikációs sorozatot.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Angol középpályást honosíthat az MLSZ
Marco Rossi szövetségi kapitány tájékoztatása szerint van esély arra, hogy a 21 éves Callum Styles szerepelhessen a magyar labdarúgó-válogatottban.
Magyar futball