Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi a pályán nem találja Szalai Ádám helyettesét, az öltözőben már van jelöltje

Marco Rossi a pályán nem találja Szalai Ádám helyettesét, az öltözőben már van jelöltje

m4sport.hu | Szerző: Kerényi Ervin
Marco Rossi nem számíthat a Mainzban térdsérülést szenvedő, a múlt héten megműtött Szalai Ádámra a labdarúgó-válogatott októberi selejtezőin Albánia és Anglia ellen. A csapatkapitány pótlását nemcsak a pályán, de az öltözőben is meg kell oldania a szövetségi kapitánynak.

Marco Rossi hétfői kerethirdető sajtótájékoztatóján többek között beszélt a sérült Szalai Ádám pótlásáról. Elmondta, a pályán egy az egyben nem talál helyettest, csak taktikai változtatásokkal tudja megoldani:

„Hiába keresek akár itthon, akár külföldön olyat, akivel lehetne pótolni, tehát egy klasszikus középső támadót, nem találok Ádámon kívül olyat, aki szóba jöhetne. Három olyan név is elhangozott a kerethirdetésen, akit a helyére lehet állítani, de egyikük sem rendelkezik azokkal a kvalitásokkal, mint Ádám. Így mindenképpen lehet számítani taktikai változtatásokra, amire már van tervem, de szeretném a most következő edzésnapokon látni a játékosokat és az ott nyújtott teljesítményektől függően a szakmai stáb majd eldönti ezeket a taktikai változásokat.”

Szalai Ádám vezérszerepének jelentősége is elvitathatatlan a válogatott öltözőjében, ezt szintén csapatmunkával készül pótolni Marco Rossi, a karszalagot várhatóan a csatár elő számú helyettese, Gulácsi Péter veszi át.

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

„Ami a csapatkapitányi tisztséget illet, normális esetben Gulácsi Péter kapja meg a karszalagot, ahogyan Albánia ellen is így történt. Ő egyébként a Leipzig csapatkapitánya is, amely egy topcsapat egy topbajnokságban, nem gondolom tehát, hogy ezzel bármilyen gondunk lenne.”

„Ami a karizmát illeti, egy sokkal keményebb dió, nem könnyű az öltözőben pótolni Ádám csapatra gyakorolt lélektani hatását. akinek fontos szerepet szánnék ezen a területen, ő Nikolics Nemanja, akkor is, ha nem játszik, egy nagyon pozitív játékosunk és nagyon jó érzéke van ahhoz, hogyan lehet egy csapatot építeni. Benne nagy a bizalmam, de szóba jöhetnek más játékosok is, említhetem Nagy Ádámot, komolyak a tapasztalatai válogatott játékoként, de mondhatom Willi Orbánt és Gulácsi Pétert is. Arra számítok, hogy a régebb óta válogatott játékosok a tapasztalatukat felhasználva átveszik Szalai Ádám karizmatikus szerepét, ha kell csapatmunkával. ”

A magyar válogatott október 9-én, jövő szombaton az albánokat fogadja a Puskás Arénában zárt kapus találkozón, három nappal később pedig az Eb-döntős angolok vendége lesz Wembley Stadionban – az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét mérkőzést élőben közvetíti.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kerethirdetés: hét év után tér vissza a válogatottba az FTC középpályása
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét az októberi két világbajnoki selejtezőre. Marco Rossi csapata október 9-én Albániát fogadja zárt kapus találkozón, három nappal később pedig Angliába látogat. Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét meccset élőben közvetíti. Vécsei Bálint hét év után térhet vissza a nemzeti csapatba.
Magyar futball