Musorujsag
Élő Eredmények

Sigér Dávid: Remélem, tavasszal én is pályára léphetek a nemzetközi kupaporondon

Sigér Dávid: Remélem, tavasszal én is pályára léphetek a nemzetközi kupaporondon

m4sport.hu | Szerző: Komjáti Kata
Sigér Dávid, a Ferencváros labdarúgója térdszalag-szakadást szenvedett egy edzés alkalmával, így lábadozása alatt kérdeztük, hogyan ítéli meg csapata eddigi teljesítményét az Európa-liga küzdelmeiben, illetve arról is, milyen visszatérésről álmodik. Az FTC csütörtök este a Real Betist fogadja a Groupama Arénában az EL-csoportkör második fordulójában, a 21 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

– Hogyan halad a felépülése? Mint ismert, júliusban, az egyik edzésen, elszakadt a keresztszalagja.

Most, hogy már nyolc hét eltelt az operáció óta, fordulóponthoz érkezett a rehabilitációm. Az első lépést hat hét után az jelentette, hogy elhagyhattam a mankózást, illetve a térdrögzítőt. A napokban pedig elkezdtük az erősítő programot, az izom visszaépítését. Eddig a pihentetésé volt a főszerep, ezután fokozatosan egyre többet mozgathatom a térdemet. Nyolc-kilenc hónapba telik a teljes felépülésem, így idén biztosan nem lépek pályára. Türelmes vagyok. El lehetne végezni ezeket a rehabilitációs folyamatokat fél év alatt is, de félő, újra megsérülnék, emiatt nem éri meg elkapkodni a lépcsőfokokat. Időt kell adni a szervezetnek a gyógyulásra és a felépülésre.

– Miből merít erőt?

A mindennapi örömöt a család adja ezekben a hetekben, most több idő jut rájuk. A motivációt is próbálom fent tartani és megkeresni, amelyben csak lehet. Például az Újpest elleni derbi volt az első mérkőzés, amelyre kilátogattam a műtét óta. Mondanom sem kell, a derbi hangulata, a szurkolóknak köszönhető körítés nekem is új lendületet adott. Illetve az is a szemem előtt lebeg, ha a csapat jól teljesít, akár még tavasszal én is pályára léphetek a nemzetközi kupaporondon.

fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

– Ha már szóba került a derbi, hogyan értékeli a mérkőzést?

Az első gólunk és Abdoulaye Diaby kiállítása után simább mérkőzésre számítottam, de a futballnak van egy pszichológiája és olykor az emberhátrányba került csapat felszívja magát, míg a másik visszafogottabban játszik a kiállítást követően. Nálunk ez történt, emiatt izgalmasabb hajrát láthattunk. Nyertünk, és ez a legfontosabb, hiszen egymást érik a tétmérkőzések. Lehet, már a Betis elleni megmérettetés járt a fejekben, ezt nem is csodálom, hiszen minden játékos ilyen meccseken szeretne játszani.

– Lipcsei Gábor, a csapat masszőre és fizioterapeutája az 1000. tétmérkőzését tudhatja maga mögött. Milyen emlékek kötik hozzá?

Ha Gabira gondolok, főként olyan emlék ugrik be, amely megmosolyogtat. Nem tudsz elmenni mellette a folyosón anélkül, hogy ne tenne valamilyen csipkelődő megjegyzést. Igazi hangadó az öltözőben. Védjegyének számítanak a különböző hangutánzások, vagy hogy valakinek a bőrébe bújva utánoz minket, játékosokat. Mivel eltöltöttem már pár évet a csapatnál, olykor én is megengedek magamnak egy-két megjegyzést felé, amelyen jót szórakoznak a többiek, néha ők is beszállnak, de igazából nincs ebbe semmi különös, a futball berkeken belül így megy ez.

– Neki köszönheti a „téglási Modric” becenevet is.

Igen. Ha jól emlékszem, egy Fradi Média által készített riportot nézett meg, amelyben az öcsémmel, Ákossal együtt szerepeltünk és elhangzott Modric neve is az interjúban. Ezt hallva másnap már én voltam a „téglási Modric”, amely mára elterjedt, gyakran hallom, hogy így hívnak. Nem bánom, engem is megmosolyogtat ez a becenév.

– A Fradi az idei bajnokságban is remekel, egyetlen vereség csúszott be, a listavezető Kisvárda ellen. Meglepő a várdaiak szereplése?

Nyilván nem örülök, hogy minket is megvertek, de utólag ez is jól mutatja, nem a véletlen műve volt a sikerük. Számomra mindig örvendetes, amikor egy olyan csapat hívja fel magára a figyelmet, amellyel előzetesen kevesen számoltak az élmezőnyben. Egyre stabilabb együttes képét mutatja a Kisvárda, elismerésre méltó a teljesítményük. Ebben a bajnoki szezonban egészen biztosan számolni kell vele.

– Az Európa-liga küzdelmek is javában zajlanak, az első csoportmérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedtek a Bayer Leverkusen otthonában.

Sajnos, csak itthonról követtem az eseményeket, az állapotom nem engedte meg a hosszú utazást. A csoportunk nagyon erős az Európa-ligában. A vereség ellenére örülök azonban, hogy nem egy zavarban lévő csapat benyomását keltettük, bátran léptünk pályára idegenben is.

– Mire számít a csütörtöki, Real Betis ellen hazai mérkőzésen?

Remélem, ezúttal sem ijedünk meg – szép labdakihozatalokat, labdatartást szeretnék látni. A közönségünkre számíthatunk, s bízom benne, ehhez eredményesség is párosul. Nyilván a győzelem a célunk, de végső soron az iksz is szép eredmény lehet.

– A csoportellenfelek között találjuk a Celticet is, amely ellen a tavalyi Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában eredményes volt idegenben. Akkor lőtte pályafutása legszebb gólját?

Hogy a legszebbet-e, nem egyértelmű, inkább a rangjából adódóan az egyik legemlékezetesebb. A top három góljaim közé azért mindenképpen befér. De nem indulhatunk ki az egy évvel ezelőtti összecsapásunkból, elég, ha csak azt említjük, hogy mindkét csapatnál edzőváltás történt. Egy biztos, a keretük nem gyengébb, arra számíthatunk, hogy ugyanolyan erőt képviselnek majd, mint egy éve.

– Csapattársával, Myrto Uzunival szóba került a szeptemberi, egy nullás vereséggel záródó albán-magyar vb-selejtező?

Nem… Nem is lett volna rá lehetőség, mert ekkor még nem is jártam ki a Népligetbe a sérült lábam miatt.

– Ha már válogatott. Hogyan értékeli a magyar csapat eddigi vb-selejtezőbeli teljesítményét?

Az albán mérkőzésen az emberek elkönyvelték, mi vagyunk a találkozó esélyesei, pedig ha megnézzük a játékoskereteket, jóval több labdarúgójuk szerepel topligákban. A viszonylag eredményes Európa-bajnokságot követően sikerült a közelmúltban amúgy is folyamatosan fokozódó pozitív benyomásokat erősíteni a közvéleményben, és ezzel még nagyobb elvárásokat támasztottak felénk az őszi vb-selejtezők kapcsán. Mivel a franciák és a németek ellen is hősiesen helyt álltunk, az emberek azt gondolták, automatikusan jó eredményt érünk el a végül Eb-döntőbe jutó Anglia, valamint Albánia ellen is. Mi, játékosok is szerettünk volna jobb teljesítményt nyújtani, több társammal is beszéltem, elmondhatom, ők is csalódottan hagyták el az edzőtábort. Szurkolok a csapatnak, hogy az októberi, albánok és angolok elleni mérkőzéseken eredményesebben szerepeljenek.

Borítókép: fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A Kisvárda mestere lett augusztus edzője, Bognár István a hónap játékosa
Az OTP Bank Liga augusztusi mérkőzései alapján a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és az M4 Sport átadta a díjakat a hónap legjobb edzőjének és játékosának, ahogyan a szavazatok alapján a legszebb gólt szerző labdarúgó és a legnagyobb védést bemutató kapus is átvehette jól megérdemelt jutalmát.
OTP Bank Liga
Kerethirdetés: hét év után tér vissza a válogatottba az FTC középpályása
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét az októberi két világbajnoki selejtezőre. Marco Rossi csapata október 9-én Albániát fogadja zárt kapus találkozón, három nappal később pedig Angliába látogat. Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét meccset élőben közvetíti. Vécsei Bálint hét év után térhet vissza a nemzeti csapatba.
Magyar futball