Musorujsag
Élő Eredmények

Peter Stöger: Nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével

Peter Stöger: Nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével

m4sport.hu
Mint arról beszámoltunk, a labdarúgó Európa-liga csoportkörének második fordulójában a Ferencváros 3-1-re kikapott a spanyol Real Betistől a Groupama Arénában. A mérkőzés után a főszereplők értékelték a történteket.
Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője csalódott az eredmény miatt, de a csapat teljesítményével elégedett.

„Nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével, picit büszke is arra, ahogyan futballoztunk. Bátran játszottunk, megvoltak a lehetőségeink, hátrányból visszajöttünk, de apróságok döntöttek, sajnos nem a mi javunkra. Látszott, hogy készen állunk az ilyen mérkőzésekre, közel voltunk az ellenfélhez, remélhetőleg tudunk majd meccseket is nyerni” – nyilatkozta az osztrák tréner az M4 Sportnak.

Manuel Pellegrini, a spanyol csapat vezetőedzője szerint nehéz mérkőzést játszottak a Ferencváros ellen, de a második félidőben sikerült ráerőltetniük az akaratukat a magyar csapatra. Elárulta, meglepte őket az FTC taktikája, mivel általában támadóbb szellemben szokott felállni az ellenfél.

Az FTC egyetlen gólját szerző Myrto Uzuni szerint két balszerencsés gólt is kaptak.

„Nagyon csalódott vagyok, úgy érzem mindent megtettünk. Két balszerencsés gólt kaptunk. Szerintem domináltunk is, de pechesek voltunk. Keményen dolgozom folyamatosan, és azért edzem, hogy gólokat szerezzek, de a gólom most nem fontos, mert elveszítettük a mérkőzést. Mindenkinek szeretném megköszönni a szurkolást, ők is a maximumot nyújtják, ahogy mi is mindent megteszünk értük” – értékelt az albán labdarúgó.

Botka Endre a szünetben úgy érezte, hogy nyerhető a mérkőzés, de egy peches gól megpecsételte a sorsukat: „Egyáltalán nem éreztem veszélyesnek őket, nem is nagyon volt veszélyes helyzetük, hátul teljesen uraltuk a mérkőzést, sajnálom, hogy két ilyen gólt kaptunk.”

Vécsei Bálint úgy véli, fel tudták venni a versenyt a Betisszel, jól játszottak, 1-1-nél úgy érezte, hogy még a vezetést is megszerezhetik, de egy elkerülhető gól után próbáltak mindent egy lapra feltenni.

„Mindenki bátran játszott, meccsben voltunk végig, 1-0-ról vissza tudtunk jönni, ez a vereség még dühítőbb, mint a leverkuseni, mert ebben több volt. Nagyon jól dolgoztunk együtt védekezésben és támadásban is, nagyon dühítő ez a mérkőzés, voltak nagyon jó helyzeteink, nem egyszerű elfogadni most ezt a 3-1-et” – fogalmazott a magyar válogatottba ismét meghívott középpályás.

A Betis első gólját szerző Nabil Fekir szerint nehéz mérkőzés volt, jól játszottak, de szerencséjük is volt, hogy ők szerezték az első gólt, fontos három pontot szereztek. A francia középpályás szerint a Ferencváros jó csapat, amely nagyon intenzíven játszott.

A magyar bajnok, amely a nyitókörben a Bayer Leverkusen otthonában maradt alul 2-1-re, október 19-én a hozzá hasonlóan pont nélkül álló, rosszabb gólkülönbsége miatt sereghajtó Celtic Glasgow otthonában folytatja szereplését a második számú európai kupasorozatban.

Európa-liga, G csoport, 2. forduló:
Ferencváros-Real Betis (spanyol) 1-3 (1-1)
Groupama Aréna, 16 759  néző, vezette: Roi Reinshreiber (izraeli)
Gólszerzők: Uzuni (44.), illetve Fekir (17.), Wingo (76., öngól), Tello (95.)
Sárga lap: Laidouni (86.), illetve Akouokou (41.), Montoya (58.), Rodri (79.)
Ferencváros: Dibusz – Wingo, Botka (Zubkov, 82.), Blazic, S. Mmaee, Civic – Vécsei, Laidouni (Loncar, 89.), Zachariassen (Nguen, 61.) – Uzuni, R. Mmaee
Real Betis: Rui Silva – Montoya, Pezzella, Bartra, Álex Moreno – Akouokou (Rodríguez, 57.), Guardado – Rodri (Roger, 81.), Fekir, Joaquin (Tello, 57.) – Borja Iglesias (Willian José, 57.)

A csoport másik mérkőzésén:
Celtic Glasgow (skót)-Bayer Leverkusen (német) 0-4 (0-2)
Gól: Hincapie (25.), Wirtz (35.), Alario (58., 11-esből), Adli (95.)

A csoport állása:
1. Bayer Leverkusen 2 2 – – 6-1 6 pont
2. Real Betis 2 2 – – 7-4 6
3. FERENCVÁROS 2 – – 2 2-5 0
4. Celtic Glasgow 2 – – 2 3-8 0

A mérkőzés összefoglalója:

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A Fener és a Celtic hazai pályán kapott nagy verést, botlottak a favoritok – EL-eredmények
A magyar válogatott Szalai Attilát is foglalkoztató Fenerbahce sima, 3-0-ra kikapott hazai pályán az Olimpiakosztól, a végső győzelemre is esélyesnek tartott Napoli és Leicester City nagy meglepetésre vereséget szenvedett, míg a Ferencvárossal egy csoportban szereplő Celtic és Bayer Leverkusen glasgow-i összecsapása 4–0-s német győzelemmel végződött az Európa-liga csoportkörének második fordulójában.
Külföldi futball