Musorujsag
Élő Eredmények

Stöger nélkül nyert a Fradi, Waltner-mentő zalai siker?

Stöger nélkül nyert a Fradi, Waltner-mentő zalai siker?

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
Hat gól, kihagyott és értékesített tizenegyes is volt az OTP Bank Liga 8. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Zalaegerszegi TE–MTK Budapest 2–0

Koszta Márk a mérkőzés elején, és a hajrában is értékesített egy bal oldali beadást, így a ZTE első hazai sikerét érte el a szezonban. Koszta negyedszer duplázott az élvonalban, mindanégyszer fővárosi csapat ellen (Vasas, Újpest, Budafok és most MTK). Pedig az MTK-nak hatalmas esélye volt az egyenlítésre, a 81. percben ugyanis Gheorghe Grozav büntetőt végezhetett el, de Demjén Patrik védte a jobb sarokba tartó próbálkozását, így ő lett az első magyar kapus, aki tizenegyest fogott az OTP Bank Liga aktuális szezonjában. A Zalaegerszeg győzelmével megelőzte a Mezőkövesdet a tabellán.

A találkozót követően a ZTE szurkolók éltették Waltner Róbert vezetőedzőt, aki a mérkőzést követően azt mondta, hogy ha ezek is az utolsó napjai Zalaegerszegen, szeretné kihasználni, mert fontos számára a klub.

Paksi FC–Ferencvárosi TC 1–3

Hosszú percekig állt a játék az első félidőben, hiszen két lesgólt, majd egy lehetséges tizenegyest is nagyon alaposan videóztak a VAR-szobában. Utóbbit követően végül büntetőt ítélt Bognár Tamás a Ferencvárosnak, így az első félidő hosszabbításában megszerezte a vezetést a bajnoki címvédő. Ryan Mmaee a tizenegyes értékesítése után egy remek egyéni akció végén is betalált, így először lőtt két gólt a magyar NB I-ben. A Paks védői révén talált be, érdekes módon a Szélpál Norbert, Kinyik Ákos összjáték múlt héten a ZTE ellen is gólt hozott.
A 73. percben Szélpált kiállították, Laidouni pedig a szabadrúgásból lezárta a meccset, a találkozót követően Bognár György kifogásolta névrokona, illetve a VAR ítéleteit.

A Ferencváros a kisebb egészségügyi problémával küzdő Peter Stöger hiányában is megőrizte hibátlan idegenbeli mérlegét, s átvette a vezetést az OTP Bank Ligában, de a Paks is dobogós helyen áll nyolc fordulót követően.

A válogatott szünet miatt az OTP Bank Liga 9. fordulóját két hét múlva, október 15-e és 17-e között rendezik.

Borítókép: fradi.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek