Musorujsag
Élő Eredmények

Bognár György: Nem hagyom, hogy az MLSZ cenzúrázzon

Bognár György: Nem hagyom, hogy az MLSZ cenzúrázzon

m4sport.hu/NSO
Közleményben tiltakozott Bognár György, a Paks vezetőedzője amiatt, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi vizsgálatot indított a Ferencváros elleni mérkőzés után tett nyilatkozata miatt.

A Ferencváros 3–1-re nyert Pakson az OTP Bank Liga 8. fordulójának rangadóján, a VAR les miatt mindkét csapattól elvett egy-egy gólt, a Ferencváros javára ugyanakkor az első félidő végén videobírózás után ítélték meg azt a tizenegyest, amelyből vezetést szerzett, ráadásul az először műesés miatt büntetett Tokmac helyett a visszanézés után Bognár Tamás játékvezető a szabálytalankodó Szélpál Norbertnek adott sárga lapot. A második félidőben Szélpál a második sárgát is megkapta, így a Paks emberhátrányban játszott az utolsó húsz percben.

A mérkőzés után Bognár György, a hazaiak edzője úgy nyilatkozott, hogy a játékvezetők a végeredményt befolyásoló hibákat vétettek. A tréner szerint hiába van VAR, továbbra is téves ítéletek sújtják őket. „Mindig a Fradi javára tévednek ellenünk. VAR ide, VAR oda, sajnos azt kell mondjam, hogy ezek sokszor manipulált tévedések, a vonalhúzások is, volt már rá példa ebben a szezonban. Szélpál kiállításával belenyúltak a meccsbe, még azt is kétlem, hogy szabálytalankodott, de hogy nem sárga lap, abban biztos vagyok, mert semmi szándékosság nem volt benne. Ha a 22-23. percben Civicnek és Besicnek mondta a játékvezető, hogy ez volt az utolsó, akkor miért nem őket állította ki két sárga lappal? VAR ide, VAR oda, ez most nem volt korrekt” – mondta az M4 Sportnak a mérkőzés után a paksi edző.

A Magyar Labdarúgó Szövetség keddi ülésén vizsgálatot rendelt el Bognár mérkőzés utáni nyilatkozata miatt, amire a tréner a Nemzeti Sporthoz eljuttatott közleményben reagált.

„Ragaszkodom a saját véleményemhez, nem hagyom, hogy az MLSZ cenzúrázza a mondanivalómat. Nem vagyok hajlandó előre megírt sablonokat bemondani. Úgy tudom, 2021-ben Magyarországon a szabad véleménynyilvánítás megengedett. A játékvezető ugyanolyan közszereplő, mint én, tehát a teljesítménye, szakmai hozzáértése nyilvánosan kritizálható. Nem mondtam, hogy hülye Bognár, nem csalóztam le, még csak nem is gondoltam rá, egyszerűen hibázott, és ezzel befolyásolta a végeredményt. Pont. A VAR két hónapos múltja alatt számos kérdés vetődött fel az alkalmazásával kapcsolatban, de mindenki lapít, mint nyúl a fűben. Szerettem volna felhívni a figyelmet arra, hogy szükség van az eddigi tapasztalatok értékelésére” – írta Bognár György.

Borítókép: pakisfc.hu

További tartalmak