Musorujsag
Élő Eredmények
×

Supka: Nem azért jöttem, hogy a kiesés ellen küzdjek

Supka: Nem azért jöttem, hogy a kiesés ellen küzdjek

m4sport.hu/Kossuth Rádió | Szepes Viktor
A Mezőkövesd új vezetőedzője szerint egy új korszak kezdődik a csapat életében, amely stabilizálhatja helyét az NB I középmezőnyében.

Nyolc forduló után menthetetlenül beindult az OTP Bank Liga edzőkeringője, az MTK-nál Giovanni Costantino, Mezőkövesden pedig Pintér Attila munkáját köszönték meg. Viszont amíg a fővárosi klubnál (egyelőre) házon belül oldották meg a vezetőedző pótlását – Theodoru Vaszilisz személyében –, addig a matyóföldi együttes egy teljesen új nevet húzott elő: Supka Attilát.

Igaz, Supka keresztneve mégsem teljesen új Mezőkövesden. Kuttor és Pintér után ő a sárga-kék csapat harmadik generációs Attilája, legutóbb közel négy éve, 2017. október 16-án volt az alakulatnak más nevű vezetőedzője, Radványi Miklós személyében.

A frissen kinevezett szakvezető aligha ismeretlen a hazai futball követői számára: a Mezőkövesd lesz a kilencedik élvonalbeli klub, amelyet vezetőedzőként irányíthat. A borsodi sárga-kékek új trénere a DVSC-vel két bajnoki címet, a Budapest Honvéddal Magyar Kupát nyert, legutóbb pedig Kisvárdán dolgozott, ahol az ötödik hellyel a klub történetének legjobb eredményét érte el.

„Kedd délután keresett meg a Mezőkövesd sportigazgatója, hogy szeretnének tárgyalni velem – idézte fel a Kossuth Rádiónak kinevezésének körülményeit Supka Attila. – Délután leültünk Tállai úrral, átbeszéltünk mindent, mind szakmai, mind egyéb oldalról, ami egy ilyen szerződésnél fontos, s végül egymás tenyerébe csaptunk. Egy új korszakot kezdünk el közösen a klub életében.”

Az új korszak kezdetben egy plusz egy évig tarthat, ilyen időtartamú szerződést írt alá az 59 esztendős szakember. Nem lesz egyszerű feladata, hiszen a Mezőkövesd igen pocsék időszakot produkál, sorozatban hat meccse nyeretlen. A múlt évad nyolcadik helyezettje nyolc forduló után nyolc ponttal áll, ezzel éppen megelőzi a már kiesőhelyen tartózkodó Gyirmótot.

„Természetesen az a cél, hogy a csapat maradjon az első osztályban, méghozzá úgy, hogy nincsenek is kiesési gondjai. Én maximálisan bízom benne, hogy ezt meg is tudjuk valósítani – állította Supka Attila – Amikor tavaly nyáron Kisvárdára szerződtem, ott is megfogalmaztam a kollégáknak, játékosoknak, hogy nem azért jöttem, hogy a kiesés ellen küzdjünk. Ezt itt, Mezőkövesden is elmondtam. Azt szeretném, hogy minél előbb végezzünk a tabellán, stabilizáljuk a helyünket a középmezőnyben. A képességek alapján ez egy jó csapat, de ezt a pályán kell bizonyítanunk.”

Az új vezetőedzőnek nincs hosszú ideje, hiszen pénteken kezdi el a közös munkát a csapattal, egy nappal később pedig kapásból edzőmérkőzést játszik a Mezőkövesd a megyei rivális Diósgyőrrel, de az első bajnokiig is csak egy hét van hátra – a sors fintora, hogy épp egykori sikerklubja, a DVSC ellen kezdődik Supka Attila kövesdi karrierje.

„Az elsődleges cél, hogy rövid idő alatt megismerjük egymást, hiszen jövő hétvégén már bajnoki mérkőzést játszunk a Debrecennel. Fel kell készülnünk, hogy közösen bizonyítjuk már az első meccsen is, hogy többre hivatott a csapat, s eredményes játékot tud produkálni.” – fogalmazott a szakember.

Supka Attila néhány szóban a magyar válogatott Albánia elleni vb-selejtezőjére is kitért, elmondta, azt még nem tudja, lesz-e közös meccsnézés, tekintve hogy két napja dolgozik a klubnál, viszont bízik benne, hogy Marco Rossi csapata megőrzi esélyét a világbajnoki kvalifikációra.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A Mezőkövesd szerződést bontott Pintér Attilával
Az OTP Bank Ligában szereplő Mezőkövesd Zsóry FC vezetősége közleményt adott ki, miszerint közös megegyezéssel szerződést bontott a csapat vezetőedzőjével, Pintér Attilával.
Mezőkövesd Zsóry FC