Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ciki bácsi visszatér; Supka korábbi sikerklubja ellen kezd

m4sport.hu | Szepes Viktor
A válogatott szünet után a kilencedik fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga, amelyben két új szakvezető is bemutatkozik: Teoduru Vaszilisz újra vezetőedzőként ül az MTK kispadjára, Supka Attila tétmeccsen Mezőkövesden a DVSC ellen debütál, amellyel korábban mindkét NB I-es bajnoki címét szerezte.
fotó: mtkbudapest.hu

Ciki bácsi visszatér

Derült égből csapott az edzőváltás a Hidegkuti Nándor Stadionba, hiszen Giovanni Costantinoval a hetedik helyezést tekintve pontosan olyan eredményt ért el az MTK, mint amit az előző szezonban Michael Borisszal. A menedzsment azonban – egy hangos vitázástól sem mentes megbeszélést követően – elköszönt az olasz vezetőedzőtől, aki két szék között a pad alá esett Magyarországon: a válogatottnál Marco Rossi már a nevét is elfelejtette, s klubprojektje is hamar kútba esett a kék-fehéreknél.

A szezon közbeni edzőváltásoknál talán mindig az MTK-nak van a legkönnyebb dolga, hiszen (kisebb megszakításokkal) közel két évtizede a klubnál dolgozik Ciki bácsi, azaz Teoduru Vaszilisz, aki jó megoldás lehet vészhelyzetben.

Az 59 esztendős szakember neve játékosként még a Diósgyőrrel és a Vasassal forrt össze, edzői pályafutását már egyértelműen az MTK határozza meg. A rövidke Costantino-érában másodedzőként dolgozó Vaszilisz nem is először irányíthatja a kék-fehéreket, 2016-ban már 29 NB I-es mérkőzés jutott neki vezetőedzőként, ráadásul akkor az Európa-liga selejtezőjébe vezette az együttest.

Teoduru Vaszilisz vezetőedzőként első nyolc meccsén ráadásul mindössze egyetlen vereséget szenvedett el, hasonló teljesítménnyel alighanem a dobogót ostromolhatná az MTK, a klub vezetői pedig talán elgondolkodnának az új vezetőedző „megbízott” mivoltán.

Supka korábbi sikerklubja ellen kezd

Supka Attila az Origónak elmondta, hogy a magyar edzők képesek lehetnek jó eredményt elérni, ilyen téren biztosan megegyeznek az elképzeléseik a Mezőkövesd vezetőségével, hiszen még nem ült külföldi szakvezető a matyóföldiek kispadján – a tendencia pedig Supka érkezésével sem dőlt meg.

A kétszeres magyar bajnok szakembernek nincs sok ideje, hogy összerántsa a csapatot, hiszen elődje, Pintér Attila a 10. helyen adta le a Mezőkövesdet, ami 12 csapatos bajnokságban minden, csak épp nem biztonságos pozíció. S bár Supka Attila Kisvárdától Sopronig szinte egész Magyarországon megfordult már vezetőedzőként, biztosan különleges emlékként őrzi a szívében Debrecent, ahol edzői pályafutása hajnalán két NB I-es címet is szerzett – és amellyel mezőkövesdi pályafutása hajnalán meccsel.

Az ismerkedés egyébként nem sikerült rosszul, hiszen a szezon első „teljesen új” edzője (Vaszilisz ugyebár csak pozíciót váltott, klubot nem) 4–1-es győzelemmel mutatkozott be a DVTK elleni felkészülési meccsen. A másik piros-fehér keleti megyeszékhely ellen aligha lesz ilyen könnyű dolga.

Viszont Pintér Attila sejtelmes szavaiból arra lehet következtetni, hogy korábban eléggé elmérgesedhetett a viszony edző és játékosok között Mezőkövesden, amely egy új, Supka személyében nyugodt és tapasztalt szakemberrel helyrebillenhet.

Várhidi Péter korábban azt nyilatkozta, hogy 63 évesen számára lefőtt a kávé edzőként, Supka Attila erre csupán annyit reagált: az eredmények számítanak, nem pedig az ember életkora.

Nos, az új projektbe ő és Teoduru Vaszilisz is 59 esztendősen vágott bele. S abban minden bizonnyal igaza van a mesternek, hogy hosszútávon az eredmények mutatják meg, kotyog-e még a kávéjuk.

Az OTP Bank Liga kilencedik fordulójának programja:

Október 15. péntek
20:00 Puskás Akadémia FC–MTK Budapest

Október 16., szombat
14:45 Gyirmót–Paks
17:00 Ferencvárosi TC–Zalaegerszegi TE
19:30 MOL Fehérvár FC–Budapest Honvéd FC

Október 17., vasárnap
14:45 Kisvárda–Újpest FC
17:00 Mezőkövesd-Zsóry FC–Debreceni VSC

Az M4 Sport és az m4sport.hu valamennyi találkozót élőben közvetíti.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek