Musorujsag
Élő Eredmények
×

Megvan az Újpest első győzelme: a sereghajtó emberhátrányban verte a Fehérvárt

Megvan az Újpest első győzelme: a sereghajtó emberhátrányban verte a Fehérvárt

MTI
Megszerezte idénybeli első győzelmét a sereghajtó Újpest, amely emberhátrányban győzte le a MOL Fehérvárt az OTP Bank Liga 10. fordulójának pénteki zárómeccsén.

OTP Bank Liga, 10. forduló:
Újpest FC-MOL Fehérvár FC 1-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1508 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Csongvai (50.)
sárga lap: Stieber Z. (83.), Banai (94.), illetve Petrjak (14.), Makarenko (32.), Rus (79.)
kiállítva: Pauljevic (13.)

Újpest: Banai – Kastrati, Kutrumpisz, Csongvai – Pauljevic, Mack, Mitrovic, Katona (Stieber Z., 75.) Antonov – Mory (Diaby, 19.), Beridze (Croizet, 70.)

MOL Fehérvár: Kovács D. – Fiola (Dárdai, 71.), Rus, Musliu, Stopira (Heister, 78.) – Nego, Makarenko – Bamgboye, Kodro (Jallow, 71.), Petrjak (Kovács I., a szünetben.) – Zivzivadze (Nikolics, 61.)

Az Újpest már a mérkőzés elején emberhátrányba került – Pauljevic taposott rá Nego bokájára, ami elsőre még csak sárga, VAR-elemzést követően azonban már piros lapot ért -, de tíz emberrel is hősiesen és eredményesen védekezett a sablonos, körülményes és sok hibával játszó vendégekkel szemben. A félidő egyetlen helyzeténél Bamgboye 12 méterről leadott lövését látványos vetődéssel mentette Banai.

Kapitális védelmi hibák sora vezette fel a második felvonást, de Beridze két ziccerből sem jutott lövésig, majd fehérvári ellenakciót kontrázott meg az Újpest, és Csongvai az 50. percben már nem hibázta el az ajtó-ablak helyzetet.

A vendégcsapatba sorra érkeztek a kispadról a friss játékosok, de velük sem jutott előrébb a kapura továbbra is teljesen veszélytelen Fehérvár. A sok munkával védekező Újpest így kihúzta a lefújásig kapott gól nélkül.

Az Újpest négy döntetlen és öt vereség mellett aratta első sikerét az idényben, a Fehérvár vendégként négy döntetlent követően először maradt pont nélkül.

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak