Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szabics Imre: El kell azon gondolkozni, hogy nem ez-e a realitás

Szabics Imre: El kell azon gondolkozni, hogy nem ez-e a realitás

m4sport.hu | Brúszel Péter
Kovács István és Szabics Imre szerint a Fehérvár egy tetszhalott csapatot élesztett újra azzal, hogy pénteken vereséget szenvedett az eddig győzelem nélkül álló és 80 percen át emberhátrányban futballozó Újpest otthonában.

„Jó, hogy ezeket a hálátlan szerepeket rám osztják: hogy ilyenkor mindig én nyilatkozott, mikor baj van. Nem tudom, ez miért így történik, de legyen. Talán lehet, én vagyok olyan őszinte, hogy ki merem mondani” – kezdte némi éllel értékelését az Újpest–Fehérvár (1–0) bajnoki után a vendégek középpályása, Kovács István, aki a szünetben váltotta Ivan Petrjakot.

„Debrecenben is ez volt a problémánk, hogy emberelőnyben nem tudtuk, hogy mit csináljunk. Ott is minket zavart meg az emberelőny, a Debrecen jobban visszaállt, és ugyanezt el lehet mondani erre a mérkőzésre is – folytatta. – Az Újpest egy ki-ki meccsre készült, ahogy láttam én az első pár percben. A kiállítás viszont ez megfordította. Ez semmit nem von le az ő érdemeikből. Ez a mi hiányosságunk és a mi problémánk, hogy ezt nem tudtuk megoldani. […] Az Újpestnek gratulálok, úgy tűnik, a tetszhalott állapotukból felélesztettük őket.”

„Hát ezért becsapni nem kell magunkat. Az a Honvéd-mérkőzés alakulhatott volna egészen máshogy is a helyzetek száma alapján – reagált arra, hogy múlt héten már úgy tűnt, magára talált a csapat. – Ott mi jöttünk ki jobban abból, most meg ebből az adok-kapokból az Újpest jött ki. […] Nincs bennünk kellő minőség, főleg az előrejátékban” – mondta.

„Az az igazság, hogy egy halott csapatot élesztettünk újra – kezdett hasonlóan erősen a székesfehérváriak vezetőedzője, Szabics Imre. – Nagyon nagy csalódás ez a mérkőzés. Érthetetlen számomra, hogy a múlt heti jó teljesítmény után ilyen visszaesés volt akaratban és hozzáállásban is. El kell azon gondolkozni, hogy nem ez-e a realitás.”

A szakember szerint csapata láthatóan nem kezeli jól az emberelőnnyel járó nyomást és eredménykényszert (három emberelőny, győzelem nélkül), mert „lehet, hogy egy-két játékosnak a teherbíró képessége nem elegendő ahhoz, hogy áttörjék azt a gátat, hogy hétről hétre nyerni tudjanak, és ekkora lehetőségeket kihasználjanak”.

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak