Musorujsag
Élő Eredmények

Dzsudzsák Balázs: Nincs se mentségünk, se magyarázat, se kifogás

Dzsudzsák Balázs: Nincs se mentségünk, se magyarázat, se kifogás

M4 Sport
Dzsudzsák Balázs szavaiból az derül ki, hogy együtt kerültek nehéz helyzetbe, együtt is kell kimászniuk belőle. A Puskás Akadémiától hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedő Debreceni VSC csapatkapitánya, mindenesetre nem keresett kifogásokat a gyenge játékra és nem bújt ki a felelősség alól.

A múlt héten eltiltás miatt a lelátóról, ezúttal a pályán élte meg a vereséget a Loki 108-szoros válogatott labdarúgója, de nem tudna különbséget tenni, a között, melyik volt a nehezebb. A mártírszerepét eljátszása helyett, elnézést kért a szurkolóktól a mutatott játék miatt.

„Ez az a pillanat, amikor mélyen magunkba kell nézni.”

„Nem von le semmit a Puskás sikeréből, hogy mi vertük meg saját magunkat, ezt még úgy is ki merem jelenteni, hogy abszolút nem éreztem az átütőerőt a csapaton” – foglalta össze benyomásait, hozzátéve, a jó kezdés után jöttek a ki nem kényszerített hibák. Hangsúlyozta, ez már nem a másodosztály, így ezeket könyörtelenebbül kihasználják az ellenfelek. „De a mai mérkőzésre nincs se mentségünk, se magyarázat, se kifogás.”

Hiányzik, hogy nem tudják kihozni a mérkőzésekből a maximumot, győzelmek vagy pontok úsztak el a végjátékban. „Megannyi mérkőzést az utolsó pillanatban buktunk el, így a múlt heti mezőkövesdit vagy a kisvárdait. Egy dolog, hogy rosszul játszol, de akkor is foggal körömmel kell megtenni mindent az egy pont megszerzéséért. Amikor vezetünk, akkor nem tudjuk megtartani, mint a Fehérvár ellen. Ezek mind-mind azok az apró dolgok, amiért most krízisről beszélünk” – nyilatkozta.

Leszögezte, a rossz széria miatt a játékosok vagy a stáb tagjai nem mutogatnak egymásra, ettől függetlenül kudarcnak tartja az eddigi szereplésüket. „Nagyon óvatosan kell bánni mind a szavakkal, mind azzal, amit cselekszünk. Abszolút átérzem és vállalom a felelősséget azért, hogy a csapat itt tart. Már megtanultam, voltam egy párszor ebbe a szituációba, és nem szeretnék se olyat mondani, ami degradáló, se olyat, amivel később még nagyobb problémát generálok. Az öltözőn belül kell ezt kezelnünk.”

Hangsúlyozta, több van bennük. de ez a meccseken nem jön ki. Elmondta azt is, a héten összeültek, hogy megbeszéljék, ki miben látja a problémákat, de egyelőre ezzel sem jutottak előre. „Van feladat bőven, biztos vagyok benne, hogy fel fogunk belőle állni. De még egyelőre nehéz ez a sztori.”

A szurkolók változást követeltek a lelátón, de Dzsudzsák szerint nem szabad egy embert kipécézni, mert a feljutást vagy a jobb eredményeket is együtt érték el. „Vállaltuk azt is, hogy odamentünk és meghallgattuk a véleményüket, meg amit egész mérkőzésen…  Ez a szíve joguk, de hiszem azt, hogy ők is azon vannak, mint ahogy mi is – ezt garantálom –, hogy ne a tizedik helyen legyünk, hanem sokkal feljebb.”

Az újonc DVSC tíz fordulót követően kilenc pontot gyűjtött és  jobb gólkülönbségének köszönhetően nem áll kiesést jelentő pozícióban.

Borítókép: Debrecen, 2021. október 24. A debreceni Dzsudzsák Balázs (b) és a felcsúti Alexandru-Mihail Baluta a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában játszott Debreceni VSC - Puskás Akadémia mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. október 24-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hogyan lehet megverni a Ferencvárost a Groupama Arénában?
A Ferencváros kilenc fordulót követően az OTP Bank Liga második helyén áll, ám a vesztett pontok tekintetében jobb a listavezető Kisvárdánál is. A csapat tagadhatatlanul kinőtte az NB I-et, de az új szezonban mintha nem igazán találná az igazi helyét – ez pedig a papíron gyengébb magyar ellenfeleknek is esélyt adhat.
Magyar futball
Szabics Imre: El kell azon gondolkozni, hogy nem ez-e a realitás
Kovács István és Szabics Imre szerint a Fehérvár egy tetszhalott csapatot élesztett újra azzal, hogy pénteken vereséget szenvedett az eddig győzelem nélkül álló és 80 percen át emberhátrányban futballozó Újpest otthonában.
Magyar futball