Musorujsag
Élő Eredmények

Varga József: Soha nem voltam tiszteletlen a DVSC-szurkolókkal

Varga József: Soha nem voltam tiszteletlen a DVSC-szurkolókkal

m4sport.hu
Varga József, a labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC magyar válogatott középpályása a klub hivatalos honlapjának beszélt a Puskás Akadémia elleni zakóról.

 

A debreceni együttes vasárnap simán, 3–0-ra kikapott a felcsúti együttestől – a pofon után Dzsudzsák Balázs azt mondta, hogy az alakulatnak „mélyen magába kell néznie”, és a találkozóra „nincs se mentség, se magyarázat, se kifogás”.

Most Varga József, a DVSC magyar válogatott középpályása is szót ejtett a történtekről.

Azt gondolom, úgy kezdtük a meccset, ahogy szerettük volna. Ha komoly ziccerünk nem is, de lehetőségünk volt a gólszerzésre, majd egy eladott labda után egy büntetőből, szinte a semmiből vezetéshez jutott a Puskás. Ezt követően kaptunk még egy olyan elkerülhető gólt, melyet számtalanszor megbeszéltünk már, hogy a beindulóval menni kell, mégsem így történt. Frusztrálttá váltunk, emiatt lett olyan a teljesítményünk, amilyen. A felcsútiak jól használták ki a hibáinkat, és olyan előnyt szereztek már az első félidőben, mellyel megszerezték a három pontot. Próbálkoztunk, hogy szorossá tegyük, de igazi átütőerő nem volt a játékunkban” – vélekedett a 33 esztendős játékos a dvsc.hu-nak.

Varga elárulta, hogy mit mondott a szurkolóknak a mérkőzés után.

A csapat mindig eleget tesz a szurkolók kérésének. Ha nyerünk, együtt örülünk, viszont ha kikapunk, akkor is kötelességünk kimenni hozzájuk és meghallgatni őket. Most sem volt ez másképp. Én személy szerint annyit mondtam a drukkereknek, hogy a vereségért csak minket, játékosokat hibáztassanak, hisz mi voltunk a pályán, mi hoztunk rossz döntéseket, és mi juttattuk őket előnyhöz. Úgy érzem, ezután a találkozó után inkább felénk kell, hogy irányítsák a haragjukat, mintsem a vezetők vagy a stáb irányába. Soha nem voltam tiszteletlen a szurkolókkal, viszont a meccs után olyan állítások jutottak el hozzám, melyek nem igazak. Rosszul esik a vereség, ráadásul utána még azzal kell foglalkozni, ami valótlan.”

A mérkőzés összefoglalója

OTP Bank Liga, 10. forduló
Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 0-3 (0-2)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3400 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Puljic (19., 11-esből), Kozák (25., 69.)
piros lap: Németh K. (73.)
sárga lap: Varga J. (34.), Dzsudzsák (37.), Németh K. (45., 73.), illetve Puljic (33.), Kozák (37.)
Debreceni VSC: Gróf – Bévárdi, Baráth, Deslandes, Ferenczi – Bódi (Soltész, 75.), Dzsudzsák, Varga J., Sós (Tischler, a szünetben) – Ugrai, Németh K.
Puskás Akadémia FC: Markek – Szolnoki, Stronati, Spander, Nagy Zs. – van Nieff, Plsek, Puljic (Csirmaz, 71.), Baluta (Baktu, 84.) – Komáromi (Corbu, 84.), Kozák

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Dzsudzsák Balázs: Nincs se mentségünk, se magyarázat, se kifogás
Dzsudzsák Balázs szavaiból az derül ki, hogy együtt kerültek nehéz helyzetbe, együtt is kell kimászniuk belőle. A Puskás Akadémiától hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedő Debreceni VSC csapatkapitánya, mindenesetre nem keresett kifogásokat a gyenge játékra és nem bújt ki a felelősség alól.
Magyar futball